Numele meu este anxietate și am George Bonea.

O nouă meserie de viitor: suflător stradal

Când politicienii spun că fac locuri de muncă (cel puțin ăștia de pe meleagurile noastre) nu te poți aștepta la cine știe ce. Bine, nu pot emite prea multe pretenții când știu ce sistem educațional avem și la cum știu că suntem crescuți. „Important e să găsești un loc călduț”.

Taximetriști convertiți în domenii de viitor n-o să vedem prea des.

Cu toate astea mi se pare interesant că în fiecare zi văd pe stradă câte unii a căror meserie nu pot spune că o înțeleg: au o suflatoare-n mână și aruncă gunoaiele de pe trotuare pe spațiile verzi.

Ieri de pe bicicletă mă uitam la un domn în vestă reflectorizantă (să-l vezi de departe că-i ineficient) care împrăștia de zor niște ambalaje aruncate pe trotuar de cetățenii care vor o țară ca afară. Pâr-pâr, pâr-pâr și gunoiul a dispărut de sub tălpile pietonilor.

Nu l-a adunat într-un loc să spui că a eficientizat strângerea de gunoi. Pur și simplu a „curățat” trotuarul prin suflare.

M-am uitat vreo 10 minute și nu l-am văzut să strângă gunoiul aruncat pe iarbă. Ori să-l adune cineva.

Acum stau și mă gândesc la ce e asta. Pentru unii e prea înjositor să fie măturători așa că se upgradează în suflători stradali? Head of Street Blower? Zic…

Am remarcat faptul că jucăria aia mai consumă și ceva carburant. Și face și zgomot. Știu c-o să-mi sară unii în cap („bravo Bonea,ai găsit marele poluator din oraș!”), dar suflător cu suflător… fac mai multe suflătoare. Și nu doar că par degeaba, dar… lasă, nu mai zic nimic. O să stingem lumina de Ora Pământului și-o să fie bine.

În concluzie, cel mai probabil că e nevoie de astfel de locuri de muncă.

La cum evoluează lucrurile pare c-o să fim invadați de tot felul de meserii degeaba sau redundante. Ce, nu putem pune niște oameni să numere gunoaiele pe care apoi să vină unul să le sufle și imediat cineva să le strângă? Ca să nu mai spun că la final e foarte util un alt om care să analizeze calitatea suflării.

Muncă să fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.