Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce s-a întâmplat cu fetele de la pagina 5?

Am înțeles că de când e Tolontan vârhovnic la ziarul Libertatea s-au schimbat niște lucruri. Mai țineți minte tabloidul Libertatea? Sâni, buci, țâțe, scandal, nuri și știri bombastice. N-am răsfoit ziarul (a dispărut obiceiul de a cumpăra presă scrisă), dar cică schimbarea e notabilă.

Cel mai inovativ lucru?

Nu mai e „Fata de la pagina 5”. Gata. A dispărut poate cea mai mare rampă de lansare pentru tinerele care visau la un fotbalist, la o bară caldă de striptease, ori să prezinte o rubrică meteo pe la vreo televiziune.

A dispărut cea mai ieftină sursă de onanie șantierească (imaginația fiind cu mult mai scumpă). Pereții containerelor plâng cu lacrimi de… nu pot să spun de care, că-i la prima mână.

Cu toate astea, ce s-a întâmplat cu fetele care au apărut la pagina 5 și n-au rupt fâșul celebrității? Bianca Drăgușanu, Andreea Mantea, Andreea Tonciu și Laura Cosoi au reușit, dar ce s-a întâmplat cu sutele de tinere care au atins gloria doar în băi obscure și anonime?

Oare vreuna dintre tinerele cu tatuaj de videochatistă de mIRC se gândește astăzi că n-a fost un gest prea cugetat să-și expună trandafirul de pe noadă? Există undeva o femeie în pragul reconversiei profesionale care-și dorește din tot sufletul să n-o găsească colegii de birou în analele celebrului tabloid?

Nu-i vorba de (ceva formă de)shaming, dar îți pui întrebări…

Îmi amintesc din auzite – eu n-am văzut niciodată „Fata de la pagina 5”, îmi povesteau prietenii… – că majoritateau își doreau un băiat sincer, amuzant și câteva mai directe îl voiau și cu situație financiară bună.

L-au găsit?

Și-au găsit comicul alături de care să râdă pe seama faptului că au apărut în Libertatea lângă știri despre morți, violuri și gripe aviare? Au dat de sincerul care să le spună că n-au fost foarte inspirate și să-l iubească pentru sinceritate? S-a proptit în ușa lor Făt-Frumos pe un bolid scump, învârtind cardurile Gold pe degete?

Altele îl voiau „periculos” pe mascul. Atât de periculos încât să le trezească dimineață cu Dilema Veche pe noptieră.

Întreb pentru că simt că-i o morală în toată povestea asta. Mai ales în contextul în care societatea nu mai are nevoie de „Fata de la pagina 5”. Conținutul ăla naiv și penibil s-a mutat pe Facebook și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.