Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Românii se vor bate cu ungurii într-un cimitir când va amartiza primul om

Lumea se schimbă.

În viitor o să folosim bani „emiși” de corporații. Facebook se pregătește să-și lanseze propria monedă (încă n-am aflat numele ei, dar estimez că 1 laic = 10 șeruți) și dacă trendul ăsta o să prindă am putea vedea cum statele își pierd din ce în ce mai mult puterea și „granițele” vor delimita doar oamenii care folosesc iPhone, Samsung și care tranzacționează folosind bani Facebook sau Amazon.

În curând se preconizează c-o să avem un tratament pentru cancer și că o să ne amintim de el așa cum ne uităm la documentarele despre ciumă.

La muncă o să mergem cu mașini care se conduc singure și cu ajutorul lor o să schimbăm cu totul traficul din orașe. Unde mai pui că timpul petrecut „la volan” o să devină moment recreativ, cele 30-60 de minute fiind alocate vizionării unui serial. Ori muncind pe laptop. O să avem joboholici mereu.

Telefoanele se vor dezvolta și mai mult. Spatele celularului se va umple de camere foto, iar camera frontală va putea face și radiografii. Telefonul se va putea împacheta în câțiva centimetri de plastic flexibil și o să poți interacționa mult mai ușor cu el prin elaborata comandă vocală.

Că tot vorbeam de radiografii, în curând o să avem radiografii color. Și picături de ochi care-ți refac vederea. N-o să mai ai nevoie de ochelari și lentile, ai sănătatea în câteva picături.

Polițiștii vor purta ochelari inteligenți cu recunoaștere facială și vor afla instant dacă omul care stă lângă tine în stația de autobuz e căutat internațional pentru cine știe ce nasoală. Asta în timp ce acasă papucii ți se parchează singuri la cuier. O să-i vezi în fața ochilor imediat ce deschizi ușa de la intrare cu ajutorul recunoașterii faciale.

Taximetriști nu vor mai avea bătăi de cap cu UBERiștii, ci cu firmele de taxi aerian. O să străbați orașul în câteva minute, pe sus, fără semafoare și angoasa că la aterizare trebuie să rotunjești de la 18 la 20 de lei. Piloții în maiou rămân singurul stres.

Persoanele cu membre amputate vor putea controla protezele cu mintea. Unii nevăzători vor vedea pentru prima dată, paralizații vor merge la cumpărături pe picioarele lor.

Viitorul apropiat ne va surprinde cu multe altele. Lumea se schimbă.

Mai puțin în câteva locuri din România unde o mână de români și unguri se vor bate, în continuare, pe mormintele unor oameni care au murit acum mult timp pentru o cauză pe care puțini o înțeleg și într-un context care e rupt de realitatea actuală. Gheorghe o să meargă să-și cinstească eroii de pe Valea Uzului cu bâta în portbagajul unei mașină care se conduce singură, așteptat fiind de pumnii lui Arpad la încheietura căruia se află cea mai modernă brățară de fitness, aia care-ți arată câte calorii pierzi dacă te bați în numele strămoșilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.