Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cum îți poți distruge cariera sportivă prin politică?

Dacă e să vorbim la fundul gol (conform expresiei), sportivii de performanță au fost mai mereu considerați „speciali” din punct de vedere intelectual. Nu-mi săriți în cap, că n-am zis că-s „analfabeți”, n-am spus „toți”.

Așa e o vorbă din popor.

Cumva e și normal/de înțeles, din moment ce unii au trecut prin școală doar cât să treacă examenele, fiind preocupați să strângă medalii și performanțe. Nu vă lamentați, cu toții ați cunoscut în copilărie măcar un sportiv de performanță care era tufă de Veneția și îi era tolerată nerozia doar pentru că era cocoșat de trofee.

Avem exemple cu duiumul, fortuite să renunțe la carte pentru minge, paletă, bazin ș.a.m.d.. Unii sunt regi, alții se vedeau mutați în bloc-notes-uri și câțiva au uitat limba română după câteva luni de străinătate. Como se dice?

Problema e că sunt sportivi mari care după ce-și pun cariera în cui ajung urât pe arătură. Nu-s precum gloriile care-și scaldă bătrânețea în alcool, dar nici ieșirile lor nu-s prea lucide.

Ilie Năstase e unul dintre cele mai evidente exemple de „cum să nu îmbătrânești dacă ai fost cineva în sport”. A avut mereu o personalitate mai flamboaiantă, dar așa cum spun spetuagenarii (și nu numai), „parcă s-a prostit la bătrânețe”.

E o pițipoancă VIP care a căutat mereu să se combine/despartă de tot felul de femei în fața presei, dar asta ține de cât de (ne)băgat în seama a fost în copilărie. Îi place să atragă atenția precum o bătrână care se machiază excesiv pentru un drum cu tramvaiul.  Cu toate astea, prezența lui în politică, din partea UNPR-ului, e absolut jenantă.

Am impresia că a devenit un personaj atât de ridicol încât nu și-a găsit loc nici măcar în PSD. Vă dați seama că PSD-ul nu spunea pas unui sportiv atât de mare. Social-democrații adoră să-și lege imaginea cu vedete, mai ales dintr-o anumită categorie de vârstă. Și aveau ce să-i promită/ofere. Dar Năstase e cu siguranță atât de dificil și imprevizibil. Așa că a ajuns într-un colon politic: UNPR. Partid de unde împroșcă afișele altor politicieni cu cafea.

Asta nu înseamnă că n-a fost un sportiv valoros. Dar asta nu înseamnă că nu e un bătrân penibil care poate face rău (sau nimic, cel mai mare rău politic). La cum e Ilie Năstase astăzi cred că nici 200 de titluri de grand slam nu-l pot curăța de cât rău poate face din punct de vedere politic. Dar asta rămâne de văzut…

Altfel spus, oare ce va face Simona Halep la 72 de ani? UNPR sau o bătrânețe frumoasă?

Sursă foto: Thea Feher

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.