Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Tinerii bogați mor în bolizi de firmă. Nu ca săracii

Update: n-am citit cu atenție știrea despre tânăra moartă într-un accident rutier, crezând că mașina în care a murit era a iubitului de 19 ani. Se pare că era mașina victimei. Așa că se schimbă o parte din problemă. O mică parte.

Update 2: se pare că cei doi nu erau iubiți, ci prieteni. Bă, ca să te faci frate cu victima mai bine spui că a fost răpită. N-ai cum altfel. Și viteza nu ucide, ci s-a înclinat planeta puțin.

Zilele trecute vorbeam despre Aurel și am văzut că oamenilor le place să citească o părere sinceră și rațională despre evenimentele de zi cu zi. Da, pentru unii am fost un om fără suflet, o bestie, un nenorocit care gonește cu vorbe grele peste limita normală și rănește oamenii care se omoară în accidente…

Nici nu s-a ridicat crucea pe marginea șoselei pentru Aurel că la sute de kilometri distanță, la Cluj, o altă tragedie curma viața cuiva.

Gabriela, 20 de ani, a murit într-un scârbos accident provocat de iubitul mai tânăr.

Masculul feroce era la volanul unui bolid Mercedes, jucăria victimei. Prima dată am citit că era mașina lui, dar apoi am aflat că era a iubitei.

Nici nu știu dacă mai are rost să vorbim despre cum de ajung copii de 20 de ani să conducă mașini atât de puternice. Ți-ai pune problema, ca părinte, că poate n-are îndeajuns de multă experiență încât să aibă pe mână o astfel de mașină. Bine, în contextul accidentului de la Cluj nu conducea posesoarea mașinii, ci iubitul. Probabil ea nu se simțea în stare de condus și l-a rugat pe iubitul drogat.

Am citit că mașina a fost un cadou de la părinți. La majorat. Păi nu-i frumos așa? Face copila 18 ani. Ce-i cumperi? Rachetă. Ce se poate întâmpla?

Unii sunt tentați să creadă că Gabriela este o victimă nevinovată a unui descreierat de 19 ani, dar nu putem omite că cei doi aveau o relație, n-a fost urcată cu forța în mașina iubitului incapabil și cel mai probabil n-a fost singura dată când armăsarul vieții ei băga piciorul în pedală. Chiar nu pot să cred că viteza excesivă a lovit mortal în singura noapte când Iuby a fost nițel imprudent, așa cum la Loto mai câștigă uneori premiul cel mare fix ăla care joacă pentru prima dată.

Și nici nu putem pune toată drama în cârca drogurilor. Știu că primul instinct e să spunem că drogurile sunt 100% din problemă, dar poate e și un fond prost pe care se așterne praf de zână.

Că doar nu era vreun eminent care s-a împiedicat într-un club, amețit de metafizică, a căzut cu capul într-un mușuroi de cocaină (sau altceva, încă n-am aflat) și apoi și-a rugat prietena să-l lase să-i conducă mașina până la cel mai apropiat spital. Nu cred că teribilismul îi era străin amorezului și se ascundea exemplar de iubită afișând o conduită bisericoasă.

Asta-i vrăjeală de spus la înmormântare.

Imediat după ce revin de la cimitir prietenii și apropiații celor doi trebuie să-și pune serioase întrebări. Despre viață. Despre alegerile parteneriale. Despre mașinile pe care le conduc și cum. Și la fel și cei care citesc știrea. Că până la urmă despre asta-i vorba. Cât de crazy ești dispusă s-o arzi, câtă adrenalină vrei de la Iuby?

Din lecturile mele mi-am cam dat seama că femeile nu (prea) umectează la șoferii de Logan care le duc bătrânește din punctul A în punctul B, insistând să-și pună centura, dar dacă vreți să trăiți periculos puteți deschide geamul mașinii. Poate vă trage curentul. Ce nebunie, wow, gen!

P.S. – poate nu e cazul Gabriele (poate), dar voi n-ați întâlnit femei care adoră să conduci repede?

P.S. 2 – articolul ăsta e mega dificil. Pentru că din oră-n oră mai apare câte o dezmințire. Că ăia doi nu erau iubiți. Că ăla era instructorul ei de sport. Că ea era nu știu cum. Că el s-a drogat acasă. Luați esența din articol și treceți peste. Cu viteza legală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.