Numele meu este anxietate și am George Bonea.

🎧 Pierdut dialog. Ofer recompensă

Dacă nu vrei să citești poți să asculți:

Nu-s primul care remarcă faptul că dialogul a dispărut. Și împreună cu el orice dorință de a dezbate și analiza un aspect.

Bine, trebuie să reformulez. Dacă vrem să dezbatem elemente futile (precum moda sau viața unor vedete) se găsește timp berechet. Societatea asta acordă atât de mult timp unor subiecte atât de lipsite de importanță încât emisiunile dedicate „VIP”-urilor sau țoalelor nu sunt accidentale. Și din media aceste dezbateri se mută în online, adică acolo unde e lumea azi.

Dar pentru problemele importante nu mai e timp.

Nu am eu singurul exemplu, dar poate pe cel mai recent. Articolul de ieri despre Mihai Dide.

Atât de mult s-au aprins unii anti-PSD-iști încât mi s-a demonstrat că nici tabăra în care mă regăseam (destul de activ) până de curând nu e echipa al cărui fular aș vrea să-l port la gât.

Știam că #Rezist sau #MuiePSD nu înseamnă exclusiv oameni cu un nivel intelectual de la mediu în sus și că de picioarele USR-ului și PLUS-ului se agață tot felul de dubioși care visează un trai ca-n Germania, dar își lasă unghia mare la degetul mic pentru scobituri precise în nas.

Cumva am simțit că schimbarea aia mult așteptată, aia non-PSD, n-o să vină niciodată. Mi-am dat seama de asta când USR-ul a început să prindă avânt și când fesele lor nici n-au simțit bine scaunele din Parlament și au început să se sfâșie între ei (vezi scandalurile cu Nicușor, Clotilde și penibilele scindări – USR de Stânga, USR de Drapta, USR Homofob, USR Tolerant, USR Fără Zahăr).

Aștept să văd dacă și partidul lui Cioloș o să treacă prin același circ.

Între timp, revenind la tema articolului, societatea e atât de împărțită încât nu mai există cale de mijloc. Ori posibilitatea de a te poziționa în afară și a te uita la joc. Nu există. Spui ceva contra PSD? Ești cu Soros, ești vândul corporaților. Subliniezi vreo neconcordanță în tabăra anti-PSD? Ești mânjit, ți-a dat Dragnea bani, ești un ignorant politic.

Mi s-a reproșat că l-am jignit ieri pe Dide. Nu cred că l-am jignit. Cred că am avut mai mult sarcasm decât poate îndura o parte (considerabilă) a taberei anti-PSD.

Mi s-a zis că din moment ce nu vreau să mai votez (aparent prea puțini vor să cunoască raționamentul din spatele gestului…), e clar că „m-am micționat pe el de vot” și m-am dat cu PSD-ul. Cred că procesul electoral sub forma actuală are îndeajuns de multe hibe încât votul să fie vax. Non-votul conștient, după mine, e un semn de neparticipare la joc, nu indiferență. Indiferență e să spui „nu-mi pasă” și să n-ai habar cine-s liderii tăi politici. Doar simplul fapt că pun astfel de probleme denotă că sunt informat, dar și scârbit. Și am înțeles că am dreptul să fiu scârbit, nu?

Am făcut pentru voi o superbă colecție de mesaje primite ca răspuns la articolul de ieri. Nu spun că oamenii de mai jos sunt majoritari în grupul/mișcarea/organizația/cum vreți voi să-i spuneți anti-PSD, dar ei sunt acolo. Și unii dintre ei îmi lasă impresia că au structuri de personalitate potrivite pentru a se strecura în locul PSD-ului.

Dacă înlocuiești numele meu din înjurături cu „Soros”/„Ciolos”/„Corporații” e totul clar. Trist și clar.

 

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.