Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Paradoxul succesului: să n-ai bani

Tocmai ce am citit o știre foarte interesantă. Cică ProTV a solicitat Guvernului un ajutor de aproape 1 milion de euro pentru a realiza un nou sezon de „Las Fierbinți” și ediția de anul acesta de Crăciun.

Practic românii ar da bani din bugetul de stat pentru un produs privat, un serial de comedie.

Nu știu dacă se mai întâmplă pe undeva chestia asta, dar mie mi se pare incredibil. Îmi sună într-un mare fel ca o producție care se laudă cu un rating uriaș să ceară bani de la stat pentru a-și continua activitatea.

Cred că-i foarte scump să-ți promovezi berea/mașina/farmacia/banca în tronsonul „Las Fierbinți”, dar cu toate astea de ce să nu ceri bani? Echivalentul cerșetorului care se retrage seara la hotel de lux. Ca să nu uit de faptul că-i un serial atât de celebru încât cred că și femeia de serviciu care curăță platourile ar umple Sala Palatului pentru un show cu ea.

Mi se pare chiar ironic să sponsorizăm un serial care periodic pune într-o lumină bună jmechereala și combinageala, ca la ocazii să se trezească filosoful din bețivul satului și să ne izbească cu discursuri lacrimogene care fac toți băutorii la PET să plângă-n halbe.

Pro TV-ul o s-o bage p-aia că-i program guvernamental de sponsorizare a producțiilor locale, dar să ceri ajutor când ai milioane de spectatori e ca și cum Beyonce ar cere statului american să-i plătească orele de canto în cadrul unui program de susținere a artiștilor locali.

Pariez că toți banii ăia de la Guvern ar putea ajuta anonimi care visează cu busuiocul sub pernă să-și vadă opera pe o cârpă de cinematograf local. Ori să promovăm și alte seriale, cu alte personaje și mentalități.

Dar mna, dacă PSD-ul bagă bani în conservarea gândirii rurale de ce n-ar da și în păstrarea ei pe peliculă.

Poate am fost prea voalat. Voiam să spun că-s calici și nesimțiți.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.