Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

„Mami, îmi cumperi și mie țigară ca a Deliei?”

Mami, am văzut ceva frumi pe Insta. Delia avea o chestie mișto în gură. O chestie Glo, cu arome.

Îmi iei și mie?! PLIIIIIIIIZ!

Cum adică e țigară? Nu e țigară mami, e o chestie care seamănă cu țigara, dar nu e țigară. N-are fum, n-are d-alea rele. Fumează Delia. Ea n-ar promova care-i face rău. Wtf!?

Hai maaaami, te rog frumos! Au și alți copii de la școală. Am văzut eu că pufăie pe ascuns. Și n-au nimic. Nu face rău.

Cancer? Aoleu, ce babetă ești mami. Nu faci cancer de la astea. Astea nu dau cancer. Tu crezi că Delia e proastă și ar fuma ceva ce dă cancer?

Cum adică o fac pe bani? Adică ea primește bani ca să pozeze că fumează chestii d-alea? Nu cred. Hai să fim serioși. Astea-s teorii de oameni bătrâni. De ce nu ești și tu cool ca Delia? Uite, ea merge la party-uri unde se fumează chestii d-astea și lumea dansează. Tu nu mergi la party-uri niciodată. Ți se pare că e cool viața asta?

Nu, nu doar Delia face asta! OMG, toți oamenii mișto fumează chestii d-astea. Carla`s Dreams, Zmentă, Alina Ceușan… Toți oamenii mișto din online pufăie Glo. Wtf?!

Cum adică nu știai? Păi sunt pe Youtube, Facebook, Instagram. Tu ce plicticoșenii urmărești? Știu că mi-ai pus filtru de protecție, dar oamenii ăștia nu fac nimic rău. Uite, Zmentă în poza asta stă la birou și se gândește la următorul clip viral în timp ce pufăie o chestie d-asta mișto.

Hai mami, ce căcat! Iartă-mă, n-am vrut să vorbesc urât. Dar așa mi-ai făcut și când am vrut să-mi iau tocuri și fustă scurtă la școală. Ți-am promis că o să fiu cuminte și n-o să mai vorbesc ca o curvă, doar o să mă îmbrac stilul slutty.

Aoleu, toți din școală or să râdă de mine. Pe ei îi lasă părinții. Da, știu eu! Că toți au Glo-uri și pufăie arome cool și primesc invitații la petreceri d-astea cool! 

De ce n-ai încredere în mine? N-ai încredere în nimeni. Ăștia nu sunt cool decât când decizi tu! Nu tu decizi ce e cool!

Știi, chiar nu te înțeleg! Mă lași să ascult Delia și să urmăresc toate vedetele astea, ne uităm împreună la emisiunile cu ei, le ascultăm muzica în mașină și BRUSC nu sunt un exemplu pentru mine. Tu ai văzut ce viață cool au? Păi nu știi, că nu stai pe Instagram! Vezi acolo.

Bine, lasă! La 18 o să-mi iau eu Glo și toate. Până atunci o să fiu ca din peșteră și n-o să am acces la nimic cool ce văd la vedete și prieteni pentru că mama mea e old-school și speriată de bombe și cancer.

Mă iubești? Îți pasă?

Dacă ți-ar păsa mi-ai cumpăra un Glo…

… sau ai semna petiția care vrea să scoată țigările din postările subliminale pe care le postează influencerii pe rețelele de socializare, targetând următoarea generație de canceroși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.