Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Disimularea nesimțirii

Să zicem că te oprește Poliția.

Ai făcut tu vreo nasoală la volan, că nu te oprește de nebună, fix pe tine. Nu-i o conspirație mondială să primești tu amendă, fix când faci o depășire pe interzis, când vorbești la telefon, ori treci pe roșu.

Da, da, mai bine să-i prindă pe ăia care fură în Parlament, dar până primește Poliția Rutieră această putere (de a aresta corupți) s-au gândit să amendeze un Gigi ca tine care nu înțelege că 60 într-un cerc înseamnă maxim 60 pe bord.

Te-ai enervat că primești amendă pentru că-n restul timpului (mereu, întotdeauna) conduci corect.

Te duci lângă mașina de poliție să-ți primești țidula pe care o poți contesta și cu care te poți șterge la fund (declarativ) pentru că ești jmecher și micționezi pe Poliție, mai puțin când ești în străinătate, turist, și te caci pe tine de frică să nu faci vreo șmecherie ca la noi.

Opa, dar ce vezi tu în mașina de poliție lângă gaborul care-ți scrie amenda? Colegul lui doarme? Doarme pe banii tăi, mama lui de sticlete! Cum să doarmă la muncă? Păi tu n-ai închis niciodată ochii la muncă. Nu ți-a fost niciodată rău, n-ai pus niciodată geană pe geană mai mult de 10 secunde.

Uite-l pe polițist cum doarme, pe salariul plătit de tine, plus bonus de la amenda scrisă de colegul lui care nu doarme. Ăsta nu doarme? Că dacă dormea și ăsta nu mai era amenda.

Lasă că scoți telefonul și-l pozezi pe ascuns pe polițistul care doarme. Dai la gazetă. Să vadă toată țara cum dorm gaborii pe banii noștri.

Presa-i proastă și se comportă precum o prostituată emoțională care și-a uitat rolul (presa, nu prostituata). Presa nu trece prin filtrul rațional filmarea, ci o rumegă și-o scuipă mai departe în căutarea de audiență și știre bombă. Presa nu-și pune întrebări vis-a-vis de programul de muncă al unui polițist, c-o doare-n burtieră. Presa vrea să feleze audiența și să-i dea rahaturi care s-o gâdile la coarda sensibilă.

Așa că presa pleacă pe străzi să întrebe lumea „e bine că doarme polițistul în timpul muncii?”. Și lumea spune că „nu” pentru că lumea e ipocrită, n-a dormit niciodată la muncă.

Dacă se întâmpla vreo nasoală cât dormea ăla?”. Ce credeți? Că se jefuia vreo bancă și nu-l trezea colegul din stânga de frică să nu-i strice frumusețe de somn?

Oricum, în loc să vă întrebați dacă-i frumos că doarme polițistul mai bine vă întrebați de ce dracu` a luat ăla amendă. De ce n-a condus frumos? De ce nu conduce toată lumea atât de bine încât să doarmă toți polițiștii?

Hai să discutăm despre asumarea unei greșeli că suntem oameni mari. Ori te pomenești că amendatul din cazul nostru are 11 ani și încă se oftică precum un copil.

2 răspunsuri

  1. Haaa?!! Ce plm tocmai am citit?

    De cate ori trebuie repetat pana inteleg toti bolovanii? Greseala unuia nu o poate scuza pe a altuia, fiecare raspunde in dreptul sau. Putin ma intereseaza ce a facut soferul, politaiul ala nu avea de ce dormi in post. Fiecare trebuie sa raspunda in dreptul sau pentru ce kkt a facut. Si nu, nu era treaba colegului sa aiba grija de ala care dormea, fiecare trebuie sa-si vada de treaba care tine de el. Sunt doi in post cu rost, ala din masina trebuia sa aiba grija ca primul politist sa nu poata fi luat prin surprindere de vreun cetatean problematic, prin faptul ca dormea, ii pune in pericol viata astuia care isi facea treaba.

    1. Permite-mi să-ți spun că ești mironosiță și nu cred că ești fără de somn în timpul muncii. Și de unde știi că nu îi era rău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.