Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Cade blocul pe mă-ta, dar măcar a văzut Grecia

Tanti Firea s-a gândit că n-a mai făcut de ceva timp o pomană pentru publicul ei țintă, bătrânii. A cam neglijat segmentul ăsta de când a început să organizeze tot felul de festivaluri pentru tineretul care o înjură (dar îi și mulțumește în gând pentru trupele favorite aduse moca la București).

Bogdaproste, Fireai a dracu`!

Ce face Firea pentru bătrâni? Vacanțe în Grecia. Nu, nu și-a deschis agenție de turism, S.C. Malaka Travel S.R.L., ci trimite 1.000 de bătrâni să mănâncă și gura lor un tzatziki. Tot moca. Bine, gratis pentru bătrâni. Plata o fac fraierii care rămân să păzească cocina asta de oraș cât se stafidesc 1.000 de bătrâni sub soarele elen.

Primul gând a fost „nu se duc românii la pomana primăriței, că bătrânii au coloană vertebrală, nu pun botul la mocangeli, sunt un exemplu pentru tineret” și alte d-astea. Țeapă! S-au bătut bătrânii cetății pe locurile oferite de Firea.

De ce? Antropologic vorbind am putea scrie o carte despre mentalitatea celor care s-au lăsat (din nou) cumpărați de politicieni, dar dacă am reduce totul la câteva cuvinte am spune „niște ordinari” (DEX-ul are mai multe sensuri, alegeți voi unul).

Mă gândesc că viitori excursioniști pe meleaguri grecești au copii și nepoți. Poate ei văd mesajul ăsta și-l dau mai departe.

Cade blocul pe tine la primul cutremur? Aia e, bine că a mâncat mă-ta măsline Kalamata de la mama lor.

Riști să mori la volan prin gropile din capitală? Aia e, măcar a dansat mă-ta pe piesa aia din Zorba Grecul la el acasă.

Orașul e poluat și-n viitor o să facem 3 cancere când deschidem geamul să „aerisim” dimineața? Aia e, bogdaproste că a văzut mă-ta călugării de la Meteora.

Știu că viața-i grea și urâtă în București, dar ce fericită-i mă-ta că s-a perpelit pe alt meridian.

Firea, mulțumim.

În iarnă mă gândesc că PSD-ul va duce 10.000 de pensionari la ski în Austria. Apoi vreo 100.000 de bătrâni în Bali și în preajma alegerilor 1.000.000 de români vor vizita planeta Marte, cadou din partea liderilor PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.