Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Traseiștii politic, singura formă de coloană a țării

S-au scandalizat unii că niște traseiști din PSD au plecat în PSD-ul lui Ponta și că niște prostituate politic din PMP au renunțat la ciorapii lui Băsescu pentru a suge bumbacul lui Dragnea.

O, dar vai! Unde este coloana vertebrală, unde este doctrina personală!”, se aude mulțimea vorbind prostii.

Unde să fie? Acolo unde n-a fost niciodată.

Țara asta n-a avut coloană niciodată. Privită de sus, admirând masele care dau valoare „nației”, suntem o chestie fără coloană și direcție.

Da, în istorie am mai avut și excepții (și adorăm să ne fălim cu ele), dar altfel spus ne-am curvăsărit doctrinar cu toată lumea. Până și ăl mai sfânt dintre domnitori, făcător de mânăstiri și futac de talie invers proporțională cu înălțimea lui (unii spun că a avut femei cât Ilie Năstase, o altă valoare națională), s-a dat cu cine a putut să nu piardă coroana.

Curvăsăreala politică e cumva întipărită, de la treptele înalte până la plebea care a făcut mereu conform greutății plasei.

Identitate politică personală”? În ce lume vă credeți? Ne-am coborât din Evul Mediu direct în pseudo-politică, am hrăpănit prin monarhie, legionarism, comunism și pseudo-democrație. Nu credeți că aveți prea multe pretenții de la niște bijnițari care au prins funcții de conducere doar pentru că pulimea n-are identitate politică personală?

N-am să înțeleg niciodată prostia românilor care se miră când văd altfel de episoade. Zici că suntem o țară de intelectuali conduși, din greșeală, de proștii clasei. Nu înjurați politicienii pentru ceea ce sunt alegătorii.

Uitați de milioanele de români care se înghesuie ca vitele la mititei și bere spunând cu fericire-n glas că „un mic, o bere, dar măcar PSD-ul ne-a dat ceva…”.

Nu fiți naivi refuzând realitatea.

E tristă, dar e adevărată. Suntem precum conducătorii noștri. Ei sunt noi. Împreună suntem to(n)ți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.