Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Protejați copiii de prezervative ♫

Nu ai chef să citești? Ascultă:

Recent m-a trăsnit chestia asta. Am remarcat faptul că n-am văzut niciodată o reclamă la prezervative, la TV, în timpul zilei.

De ce?

Cică-i o lege și n-ai voie să faci reclamă la produse cu „destinație sexuală” în timpul zilei, când se uită minorii la TV.

Nu care cumva să vadă ăștia mici vreo referință la sex. Ăăă, pardon! Referințe la sex avem cu duiumul. Nu care cumva să-i izbească în retină vreo chestie legată de sexul protejat.

Între timp ce văd copiii la TV?

Avem la liber (și la tonaj) reclame la pariuri sportive. În frunte cu mari fotbaliști ai patriei, penibili ai Generației de Aur, nenumărate agenții de pariuri te îndeamnă să-ți joci banii pe bărbați în pantaloni scurți. „Bonea, noi nu ne adresăm minorilor”. Hai sictir!

Ce mai pot vedea minorii la TV în detrimental reclamelor la prezervative, chestiile alea care te ajută să n-o lași pe una gravidă la 16-17 ani când tropăie hormonii (așa cum e și normal)?

Alcool. Ohoo, cât alcool! Frumos, împachetat în emoții și vândut ca liant social pentru momente „de gașcă”, „cool”, „aventuri” și „experiențe unice”.

Să le arătăm minorilor că nu există ieșire în oraș, eveniment sportiv, sărbătoare fără o sticlă alături.

Ce mai pot vedea cei mici și n-are legătură cu înveșmântarea mădularului?

Medicamente. Sute de medicamente. Să te tratezi singur, așa cum ai văzut în reclamă. Ai făcut binging pascal? Bagi pastile cum arată-n reclame. Le cumperi de la una dintre zecile de farmacii care-și promovează ofertele de parcă vând mântuire.

Mâncare. Fast-food. Porcării prăjite, asociate și ele psihotronic cu momente fericite, intime, bune. Basculează.

Sucuri. Găleți de zahăr lichid.

Bănci. Vrei ceva? Orice? Fă credit. Nu-ți pune probleme, nu-ți face calcule, nu pune problema necesității. Ai un vis? Îndeplinește-l, indiferent de cost. Fă un credit!

Și multe altele.

Dar e foarte important să nu-i înveți că-și pot pune un cauciuc peste carbahal și că se pot bucura de viață.

Doamne apără și păzește, cum să faci o asemenea greșeală? Lasă-i să facă plozi când sunt încă minori, să înceapă maturitatea disperați, săraci, debusolați. O să fie cineva să-i aștepte acolo cu brațele deschise. Cu brațele PreaDeschise.

2 răspunsuri

  1. Fotbalistii aia au fost GENERATIA DE AUR ,de unde sa sti tu.Ca apar in niste reclame aiurea.alta poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.