Numele meu este anxietate și am George Bonea.

O nație sensibilă la măsurile dure

Săptămâna trecută un cretin înjunghia un șofer în traficul din București. S-au luat de la ceva de netrecut cu vederea: coioșeală la volan. Coioșeala enervează, nervii slabi cedează, personalitățile nedeslușite la psihologicul auto clachează, scoți cuțitul, dai la intimidare, omori.

Zilnic traficul din București este teatrul de război al unor scelerați. Vitezomani, curajoși, antipatici fără empatie.

Nici nu ne mai deranjează, sunt decor. Elemente criminale de decor.

Bucureștiul e cea mai poluată capitală din UE. Cea mai. Primul loc. Boși, faraoni, zmei la mizerie-n plămâni. Îi pasă cuiva? Nu.

De ce? Moartea prin poluare vine greu. Dacă am face cancer de pe o zi pe alta ne-am scandaliza. Știți ce e mai grav? Să nu găsim loc de parcare. Asta ne omoară zilnic.

Ce s-ar putea face? Ohoo, o mulțime de lucruri.

Deja testate prin țările civilizate. Am putea face una ca la Madrid, circulație pe numere pare/impare (se-nvârte Împușcatu`-n mormânt de satisfacție). Am putea interzice mașinile pe unele artere. Am putea face piste RATB și de biciclete. Sau am putea face cancer. Adică nimic.

Firea a zis că nu-i omul deciziilor radicale. Ea nu vrea taxe, nu vrea modificări mari la nivel de oraș. Eventual mai sacrifică din vreun parc, ori trotuar, ca să scoată o mână de parcări.

E și normal. O măsură radicală va enerva. Șoferii se vor enerva. Nu vor mai vota cu Firea (asta dacă o făceau, n-avem de unde să știm). Firea nu poate risca. Nu așa se face politica.

Toată dezbaterea asta cu traficul e similară celei cu fumatul în interior.

Așa a fost și acolo. S-au scandalizat unii concetățeni că ei nu mai ies în cluburi, că vor petrece acasă și că se duc în faliment horecarii. Anii au trecut și s-a întâmplat fix contrariul. Ba a scăzut și incidența bolilor pulmonare.

Ca să vezi… Totul după o măsură dură. Așa o să fie și cu mașinile. O să fie înfiorător câteva zile. Și apoi, oxigenați, o să vedem viața altfel.

Așteptăm să vină UE și să ne spună, dur, să avem grijă de noi și să nu ne mai dăm cancer ca proștii. Firea e o tănțică prea drăguță, nu vrea să supere pe nimeni.

Un răspuns

  1. Ce rau esti George! Mi s-a spus mie ca atunci cand ajungi la un anumit nivel nu mai poti circula cu RATB-ul sau metroul. Unii devin chiar alergici la spatile mici.
    Fi-rea este un om cu o viziune(straba) de a salva Bucurestiul. Asteptam al 3-lea mandat sa se intample asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.