Ești misogin dacă o critici pe Viorica Dăncilă?

3

Pentru că nu vreau să vă plictisesc până la finalul articolului, lăsând aprofundarea pentru răbdători, o să încep textul menționând concluzia: în unele cazuri doar urâtele se plâng că ceva este misoginism.

Și acum…

Alina Mungiu-Pippidi este șefa Societății Academice România și o cunoscută jurnalistă. Personal nu știu cât este de pătată politic, dacă are vreo linie de partid, ori dacă-i suflă cineva în pix. Nu m-am documentat, dar sunt sigur că se găsește cineva pe aici să-mi satisfacă această curiozitate.

Alina Mungiu-Pippidi a spus că bărbații care o critică pe Viorica Dăncilă sunt „mizerabili” și „misogini”. Această declarație pentru mine este un pizdism. Pizdism înseamnă atitudinea de mironosiță dublicitară. Bine, pizdism înseamnă multe altele: să plângi că ți-a curs rimelul, să te plângi că ai un coș, să plângi că n-a câștigat echipa ta preferată. Pizdisme pot face și bărbații și femeile.

Cu toate că-i o jurnalistă cu vechime, doamna Pippidi spune că românii (bărbații) sunt „mizerabili” pentru că o critică pe Dăncilă, că-i agramată și penibilă. Eu nu înțeleg unde „mizeria” aici. Mizerabil e să spui că Viorica Dăncilă este o femeie urâtă și n-ai face iubire fizică în ea nici pentru funcția de premier. Asta e o răutate. Să nu facem asta.

Dar oamenii nu s-au luat de Viorica pentru că-i femeie.

Femeile cred asta (Mungiu crede asta) pentru că unele reprezentante ale sexului pigulit au o scuză pentru orice: misoginism. Dar nu-i așa.

Misogin înseamnă „să urăști femeile”. Ură. Românii care fac haz pe seama Vioricăi nu urăsc femeile.

Ca o paranteză, poporul ăsta n-are cum să urască femeile când printre cele mai uzitate înjurături sunt „s-o fut pe mă-ta” (adică să întrețin un raport de iubire trupească cu ruda ta maternă, în vârstă și, cel mai probabil, non-excitabilă), ori „să-ți fut morții mă-tii” (adică să fac penetrare lubrică, fără silă, în rudele defuncte).

Concluzia parantezei? Poporul ăsta e avid după iubire trupească, atingere, contact sexual. Și femeia are un loc de frunte. Vie, tânără, bătrână sau moartă. Nu contează.

Românii râd de Viorica pentru că-i inaptă.

Poate că „inaptă” sună sexist, dar o pot spune și altfel: Viorica Dăncilă este un om jenant pentru funcția de premier. Sună mai bine?

Viorica Dăncilă reprezintă țara peste hotare și unii (niște caterincoși) nu se simt bine cu imaginea croitoresei analfabete. Asta nu-i face misogini. Îi face oameni.

Poporul ăsta îl urăște de moarte pe Iliescu. Pe Băsescu. Năstase. Ponta. Dragnea. N-a mai zis nimeni că suferim de misandrie. Brusc râdem de (poate) cea mai redusă femeie din politica post-comunistă și suntem „misogini”? Ăsta-i pizdism.

Și nu-s misogin nici dacă spun că doamna Mungiu-Pippidi este o femeie urâtă (fizic este neatrăgătoare, antropologic vorbind n-ai alege să te reproduci cu ea) și din poziția de femelă neațâțătoare își apără o surată care a ajuns într-o funcție mare fără să conteze aspectul fizic.

Doamna Mungiu-Pippidi uită că pe lumea asta există și sapiosexuali, bărbați dispuși la coitus cu o intelectuală hâdă, dar ăia care se excită la femeia urâtă și proastă sunt pur și simplu disperați.

 

Recomandări
3 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *