Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ius primae noctis, România

Despre ce înseamnă „ius primae noctis” puteți afla mai multe citind aici.

Dar dacă-mi permiteți un rezumat vă pot spune că latinizatul „drept la prima noapte” însemna că regele/șeful/bosul zonei sub care respirai oxigen avea dreptul să-ți încerce femeia înainte să dormi tu cu ea după nuntă.

Tu o cereai, se făcea nunta, femeia-ți pleca la palat să-și facă rodajul și ITP-ul în patul regal și apoi se întorcea acasă de unde puteai continua treaba de soț iubitor.

Nu-ți da ochii peste cap, tărășenia asta s-a întâmplat (aproape) oriunde pe planetă.

Bine, oriunde au existat bărbați și femei, mai exact bărbați cu putere și femei frumoase.

Au existat (și încă sunt) liderii care și-au oferit femei cadou (în special virgine), vaginul nepângărit fiind criptomoneda cea mai des întâlnită. Dacă încerc o conversie între criptovalutele omenirii, 100 de virgine (se dădeau angro) pentru sultanul X-uleanu înseamnă vreo 50 de bitcoini.

Acum, poate vă gândiți că această practică s-a încheiat. Nu. Ea încă mai există. Chiar și-n statele civilizate. Din când în când mai apar știri despre lideri politici care-și fac cadou femei (de obicei dame de companie, dar tot femei). Dispare miezul lui „ius primae noctis”, dar vaginul tot monedă e.

Ce remarc eu este că România, țara, este periodic virgina liderilor.

De zeci de ani trăim un perpetuum ius primae noctis.

N-o să vă duc prea departe în istorie, dar o să mă rezum la anii de democrație. Sau ce e asta de trăim noi acum când ne alegem mini-despoții și baronii.

Când România trebuia să se mărite cu democrația în 1990, imediat după nuntă, Iliescu și ai lui au făcut apel la ius primae noctis. Au zis că-s OK cu dragostea dintre români și occident, dar vor să rupă ei fâșu`. Poporul a ascultat.

Lucrurile au continuat în același mod, din 4 în 4 ani.

Precum în raiul mahomedan, România a avut capacitatea de a se re-virgina după fiecare „vizită la palat”. Așa că toți liderii politici ajunși la putere au apelat la ius primae noctis.

Și Băsescu, și Năstase, și Constantinescu, Boc, Videanu, Blaga, (chiar și) Udrea… lista-i uriașă.

Astăzi se întâmplă fix același lucru.

România a-ncercat (din nou) să se mărite cu UE. Dragnea a zis „super, dar legea pământului spune că trebuie să te tăvălesc eu nițel”. Și s-a făcut.

Astăzi Tudose vrea să-l înlocuiască pe Dragnea, dar știm sigur c-o să vrea și el „dreptul primei nopți”. Până la urmă, ăsta-i circuitul himenului în natură, nu?

Avem o singură excepție în toată istoria post-1989. Iohannis. El n-a apelat la ius primae noctis pentru că-i molcom și vrea s-o cunoască mai bine. Pe România. Unde mai pui că pare genul de bărbat care s-ar duce cu flori la prostituate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.