Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Românul poate fi împins spre civilizație

Săptămâna trecută s-a terminat cu o fotografie virală în social-media: români lipiți de pereți, la metrou.

A intrat frica-n compatrioți. Dacă te impinge cineva în fața metroului/tramvaiului/autobuzului și sfârșești în stil nicolae-labișian?

Așa că românii, speriați, se lipsesc de pereți. Cel puțin o perioadă.

Văzând fotografia mi-am confirmat că românul poate învăța doar cu biciul. Ori brânciul. Da, știu că tânăra ucisă n-a murit de „nesimțire” și nu i se trage decesul de la stat dincolo de demarcajul de siguranță pe peron, dar încercați să înțelegeți ce vreau să spun fără să fiți prost-emoționali.

Dacă doar așa pot învăța românii să strângă rahații după câinii lor? Dacă, din neant, apare un nebun care ridică un rahat lăsat aiurea și-l aleargă pe propietarul câinelui, îl fecalizează din cap până-n picioare și-l impinge într-o balegă?

Să vezi apoi fotografii cu români speriați, strângând de zor de la coada câinelui.

Coji de semințe?

Uite cum apare un nebun și-l bagă pe rumegător cu capul în coji, să simtă pufoșenia covorașului făcut pe trotuar. Totul a fost filmat de o cameră de supraveghere. Intră frica-n oase. O să fie minunat.

Ți-ai parcat mașina-n drum? Ai grijă. Prin țară umblă un nebun care sparge geamurile mașinilor parcate aiurea. Cu fața ta. Te impinge cu capul prin toată sticlăria. E incredibil, știu, dar suferă de „complexul parcagiului”. Nu risca.

O să spuneți că nu funcționează, dar vedeți și voi că-n fiecare an românii se împing la oferte. Ulei și rotopercutoare. Neamul ăsta-și găsește educația prin împingere.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.