Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

? De ce ai un copil autist

Nu poți să citești? Ascultă:

Sincer, nu știu. Aș putea spune, simplu: de la vaccinuri.

Că am citit eu pe internet. Și mi-au zis vreo două manichiuriste. Și-o vedetă TV. Și pentru că-i mai simplu de înțeles, altfel nu mă ajută IQ-ul să învăț medicină și să-nțeleg limbajul de specialitate.

Dar cred că mai poate exista un motiv pentru care țâncul tău nu-și ține balele-n gură și nu știe să numere până la unu la 12 ani.

M-am gândit că-i aerul ăsta… Bine, nu doar de la aer, dar e și multă poluare. Respirăm în fiecare zi o combinație oribilă de oxigen cu gaze de eșapament, chestii de care n-avem habar din tot felul de fabrici și flatulențe politice. Asta sigur nu face bine la organism, nu? Dacă mai și fumezi nu mai zic…

Apoi, apa pe care o bem. Pfff… nici asta n-are cum să fie 100% sănătoasă. Adică, să fim serioși, o bem din sticle de plastic. Cine știe de la ce robinet umplute. Nu cred eu că-i vreun angajat Izvorul Minunilor cu capul în jos, la sute de metri adâncime în sufletul unui munte cu o găleată și un furtun. Poate că și apa asta de o bem ne face rău.

Apoi mâncarea! Pfff, ce să mai zic de asta. Basculăm plastic, mâncăm fără cap, orice, pe nemestecate. Pare că suntem într-un inconștient triunghi vicios: cumpărat – mâncat – căcat. Chiar și roșia aia „de țară”. Păi și ce, la țară nu-i solul poluat? E stropită rădăcina cu Evian? Fugi d-aici!

Și astea-s doar de prin jur.

Hai să vorbim și de corpul tău.

Prin câte trece și el, unic la fiecare-n parte.

Te-ai gândit că te afectează și stresul? Te enervează șeful la muncă și, POC!, ai stricat ceva-n sistem. O celulă-și bagă picioarele și nu mai vrea să presteze. Concediu nu, odihnă nu, păi ce-i corpul tău? Fabrică de iPhoane în China?

Apoi, bărbatul… a ținut laptopul în poală. Zice-n nume „laptop”, dar a cam exagerat. Și-a prăjit omuleții. Zic și eu, mă gândesc.

Apoi, a mai stat și cu telefonul în buzunar, tot timpul. Ai observant că telefoanele cresc în dimensiune invers proporțional cu calitatea spermei? Numa` zic…  Să nu-ți lași și tu organul reproducător să stea lejer în pantaloni că n-are loc de un smartphone cât o paletă de Ping-Pong?

Apoi, femela… când o vezi la gleznă goală-n decembrie și mijloc mov pe pârtie. Te și miri că nu naște un copil la cornet.

Câte chimicale mai bagă și ea, pe piele, în păr, pe la gene, pe unghii, creme de tot felul, pentru tot felul… Ceva, pe undeva… Zic și eu.

Acum am aflat că și antiperspirantul de femei dă cancer la sân. Că are aluminiu. Îți dai seama? Te dai la subsuori să nu miroși înainte de coțăială și te trezești cu nodul 9 luni mai târziu.

Nu e domnule, sunt multe cauze pentru tot atâtea probleme. Atâția factori pentru autismul ăsta, n-ai idee.

Dar mna, putem spune că-i de la vaccinuri.

Cum mai știu eu un prieten care bea 30 de beri la o masă, mănâncă un colț de pâine și spune că-i e rău. De la pâine, evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.