Au ajuns să ne conducă ăștia cu diplome luate la distanță?

0

Sunt multe subiecte asupra cărora nu am apucat să ne aplecăm până acum. Lucruri importante de dezbătut. Dar mereu moare cineva, avem vreo ipocrizie de subliniat, ori mai face PSD-ul vreo nasoală.

Dacă nu ne luam cu altele vorbeam de acum o săptămână despre diploma deputatului Eugen Nicolicea. Domnul Nicolicea este președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților și unul dintre cei mai prolifici autori de legi (proaste) din ultima perioadă.

Deci e un om important în stat.

Ce studii are stimabilul? Facultatea de Automatizări și Calculatoare din Timișoara, prin anii 1970. N-a reușit s-o termine, dar nu-l judec. Cel mai probabil s-a luat cu distracția, viața de noapte, pleșcaviță, Cipiripi.

A doua facultate? Dreptul. La Spiru Haret. La distanță. Unde nota 5 era asigurată din start și examenul se dădea pe calculator. O procedură jenantă, dar implementată cu succes de fabrica de diplome Spiru Haret care a reușit să lanseze pe piața muncii din România o armată de  pretențioși licențiați/doctori în diverse.

Acum câțiva ani râdeam cu gura până la urechi când auzeam ce se întâmplă pe tarlaua lui Aurelian Gh. Bondrea. Astăzi situația nu mai e comică. Gata, ne lovim de „specialiștii” Spiru Haret. Ăștia ne fac legile. Ăștia ne orânduiesc țara.

Mă gândesc cu o oarecare teamă la faptul că-s mulți.

Pleacă Nicolicea, dar vine altul cu diplomă la distanță, examen luat prin telefon. Haha, ce amuzant!

Dacă am învățat ceva din experiența asta e să nu mai râd când văd că se-ntâmplă ceva nasol în țară. Se dau diplome pe bani? Nu-i de râs. Mulți analfabeți funcționali? Nu-i de râs. WC-uri în fundul curții? Clar nu-i nimic amuzant aici.

Putem face un recensământ să aflăm câți specialiști a mai școlit sistemul lui Aurelian Gh. Bondrea?

Recomandări
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *