Numele meu este anxietate și am George Bonea.

3 zone din București pe care trebuie să le rebotezăm

Dacă Firea s-a hotărât să redenumească Piața Victoriei în Piața Regele Mihai înseamnă că-i rost de schimbare în tot orașul. Știți cum sunt femeile când sunt plictisite sau nervoase: încep să mute mobila prin casă. Ori să schimbe nume.

Așa că am zis să-i dau o mână de ajutor și s-o ajut cu o serie de propuneri:

  1. Piața 13 Septembrie – Piața Gabriela Firea

Evident că trebuia să-ncep această listă cu o tradițională lingușeală. Așa că propun schimbarea „celebrei” piețe agroalimentare 13 Septembrie în Piața Gabriela Firea.

De ce? Foarte penibilă întrebarea.

În primul rând, ai auzit vreodată de Piața 13 Septembrie? Nu? Normal. E o epavă. Când eram copil și treceam prin zonă, în drum spre antrenamentele de fotbal la Rocar (o altă ruină din zonă), prin piața aia mai erau doar câțiva bătrâni cocoșați de sărăcie. Vindeau de prin casă la tarabele jegoase.

În prezent cred că și boschetarii au pretenții și nu vor să doarmă pe acolo. Maidanezii nici nu latră prin zona aia, de rușine.

Firea merită să dea numele unui astfel de stabiliment, având atâtea în comun: lipsa de perspectivă, futilitatea și risipa de spațiu.

  1. Dragonul Roșu – Dragonul Roșu cu 3 Trandafiri

Inițial numele de „Dragonul Roșu” era potrivit. Cu toate că se putea și „Balaurul Roșu”. Dar oamenii fac periodic o confuzie regretabilă între ființa mitologică din cultura asiatică și adevărata sursă a numelui: întâiul partid al țării.

Prietenii chinezi au fost de acord cu orice formă de nume pentru aceea zonă, dar au refuzat cea mai sinceră denumire, inspirată tot de PSD: „Microbul Roșu”.

  1. Gara de Nord – Gara Nicolae Bacalbașa

Precum deputatul Nicolae Bacalbașa, și Gara de Nord pare utilă la prima vedere. Văzută de departe pare interesantă, impozantă, demnă și capabilă de lucruri mărețe.

Din păcate, cu cât ajungi mai aproape observi că-i plină de prostii, din ea răzbat doar porcării și dubioșenii. Ba chiar e învechită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.