Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Unde să mai protestezi. Și să fie cu efect (audio/text)

Dacă nu poți lectura, poți asculta:

(cred că spun de n-jpe mii de ori cuvântul „evident”)

Linia dintre activism și slacktivism e subțire. Cât un fir din mustața lui Dragnea.

Să mergi la Victoriei să strigi la o clădire goală poate ajunge oricând o tradiție, o hipstereală peste care PSD-ul să treacă cu indiferență.

Până acum protestele clasice au fost eficiente. Ați văzut. Ne-am strâns sute de mii în primăvară și am reușit să scăpăm de Iordache. Toate lanternele telefoanele l-au transferat de pe o funcție călduță pe alta.

Ba mai mult, tricolorul pe care Firea l-a folosit în favoarea ei a băgat sperieții-n PSD.

Eram sarcastic pentru cine n-a înțeles.

Citind printre comentariile lăsate la evenimentele de protest îmi dau seama că oamenii-s împărțiți. Unii nu mai vor să meargă. Vor să stea ore întregi la Guvern. Alții vor să facă același traseu, Guvern – Parlament. Unii vor să facă o coregrafie cu lumini, alții care alegorice. E clar, facem festival.

Între timp, știți care-i cel mai urmărit post de știri din țară în perioada protestelor? Ați ghicit, România TV. Canal care-n perioadele de tumult stradal transmite live din mormântul lui Arsenie Boca, unde s-a produs o miraculoasă deschidere de ochi.

Și plebea se uită la asta, rupți de realitatea din stradă.

Vă rog să-mi mai vorbiți despre eficiența protestelor din fața Guvernului.

Protestele pentru Roșia Montană au fost bine organizate, în comparație cu astea. Bine, alea au avut și lideri (unii dintre ei cu suflători), dar să vezi mii de oameni colindând orașul… asta înseamnă protest.

Unde ai mai putea protesta și să faci puțin deranj (vizualo-auditiv)?

Păi, în primul rând, la sediul România TV. 25-30.000 de oameni în fața televiziunii care transmite de la coccisul uscat al lui Arsenie Boca înseamnă că n-ai cum să eviți evidentul. Da, probabil vor transmite pe post că-s atacați de sorosiști, dar măcar spun ceva apropiat realității: că-s oameni în stradă.

Boca mai poate aștepta.

Apoi, o vizită și la Antena 3. Să vadă și Gâdea ce înseamnă expresia „oameni câtă frunte, câtă iarbă”. Și de ce nu, un plus de inspirație pentru următoarea carte a lui Voiculescu.

Dacă tot suntem la o plimbărică lungă și perturbăm orașul bine îngrijit de Firea propun și-o oprire la sediul PSD, această groapă de gunoi Glina din interiorul capitalei. Câinii plătiți de Soros pot lăsa mici ofrande la poartă, pe gard, peste gard…

Oare Dragnea-i acasă? Hai să-i urăm „noapte bună!” dacă tot suntem mulți, tineri și frumoși.

Mergea și un drum la Firea acasă, în Voluntari, dar să nu exagerăm. Putem da o scurtă roată orașului, să-i trezim din somn pe toți cei care-și petrec seara urmărind live din mormândul lui Arsenie Boca.

E doar o sugestie, o recomandare de plimbare în grup. Cu toate că, hei!, dacă stăm în frig și urlăm la o clădire goală (Guvern sau Parlament) lucrurile se schimbă…

P.S. – o știre ne spune că Firea a găsit o metodă să elibereze Piața Victoriei de protestatari. Face acolo un târg de Crăciun. Tot e bine. Mai mănânci un cârnat, mai înjuri un politician…

protest bucuresti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.