Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Există un loc special în Rai pentru vegani

Sunt ferm convins că-n Rai avem vegani. Asta dacă Raiul există.

La această oră Raiul e ticsit și se zboară aripă la aripă. N-ai loc de naziști, martiri creștini, inchizitori, teroriști și babe care și-au sacrificat viața pentru mântuire.

Dar, precum în orice altă pușcărie, nici în Rai nu se stă așa, toată lumea cu toată lumea. Să fim serioși. „Precum în Rai, așa și pe Pământ”. Cum aici avem grupuri și bisericuțe, la fel și-n Împărăția lu` Bărbosu`.

Ortodocșii români nu stau cu grecii sau bulgarii. Catolicii din Madrid nu-și vorbesc cu ăia din Barcelona. Au ei ceva de împărțit. Nici babele nu se-nțeleg între ele. Brigada Floricăi bârfește non-stop gașca Ecaterinei și împrăștie zvonuri că Eufrosina a jinduit la penele lui Lucifer.

Așa cum spuneam și mai sus, în Rai avem și vegani. Nu pentru că au fost buni sau habotnici, ci pentru că Satana n-a mai putut cu ei în Iad: „miroase a carne gătită!”, „eu nu stau în cada asta cu smoală că aici ai prăjit un pui!” și „rucola asta e cam trecută”. Așa că Sarsailă a făcut un transfer cu Dumnezeu: vegani pe agnostici.

Ce fac veganii-n Rai? Același lucru. Se plimbă din nor în nor și încearcă să-i convingă pe îngeri și sfinți s-o lase mai moale cu laptele și mierea, că-s făcute cu sudoarea frunții unor animale. Fie, mierea mai merge, dar laptele. „Parascheva, ți-ar plăcea să te trag de țâțe prin Rai?”, a fost auzit un vegan într-o discuție cu PreaCuvioasa.

Când Dumnezeu mai face o grătăreală, de ziua lui Cristi, trebuie să se ascundă în colțul împărăției să nu-l vadă veganii. S-a trezit de câteva ori cu ei la poartă urlând: „Alo! Tatăl nostru?! Pune niște gulii pe grătarul ăla că nu-ți moare copilul trei zile de la legume!”.

Veganii din Rai au propria librărie și editură, lansând periodic cărți despre nutriție, viață veșnică sănătoasă și volume din seria „Minunile Oliviei Steer”. Recent o fotografie cu ea a lăcrimat zeamă de păstârnac.

Dumnezeu e disperat și nu crede că-i mai ține mult prin Rai. În Iad nu-i vrea nimeni și Purgatoriul e sub influență rusească, că separatiștii din Donbas l-au revendicat și pe ăsta.

Așa că, mai mult ca sigur, toți veganii se vor întoarce pe Pământ.

Sursa mea de inspirație a fost doamna Ligia Pop, și al ei text despre menstruația provocată de alimentație.

Sursă foto: Facebook Ligia Pop.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.