Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Doru Octavian Dumitru și mizeria tabloidă

Dacă nu ai cum să citești, am înregistrat eu textul pentru tine. Audiție plăcută:

Trebuie s-o spun încă din primele rânduri: n-am fost niciodată un fan DOD.

Pariez că el e un om amuzant, un comediant grozav (pentru publicul lui), dar așa cum nu am râs niciodată cu poftă la Steve Martin sau Andy Kaufman, n-am râs nici la DOD.

Anumite stiluri de stand up nu-mi plac.

Cu toate astea îl respect pe DOD pentru ambiție și faptul că nu s-a oprit niciodată. Și spun asta pentru că am citit următorul titlu pe site-ul hârtiei igienice „Libertatea”: Comediantul Doru Octavian Dumitru își ia cariera de la zero. Face show-uri prin cluburi”.

Tot articolul e scris într-o notă atât de proastă încât pare compus de o persoană care spune bancuri la petreceri ca să fie amuzant.

Ce nu știu ăștia de la Libertatea, și e bine să cunoască împreună cu publicul lor, e că stand up-ul a fost și va rămâne mereu cluburilor. Apariții TV, seriale, astea-ți lansează cariera și-ți ridică scorul, dar tot într-o locație cu microfon, tavan jos și public în beznă o să faci stand up. Acolo se scrie această formă de comedie.

„Cariera de la zero” despre care vorbește euglena de la Libertatea e un perpetuum mobile când ești comediant.

Sunt numeroase alte exemple de comedianți cunoscuți care au ajuns pe culmile succesului (prin prisma unor apariții TV), dar au continuat să facă show-uri prin cluburi.

Toți comedianții fac în cluburi. Dacă vor să facă stand up. Pentru unii e doar o rampă de lansare spre TV. Ajung acolo și microbul dispare. Pentru DOD și mulți alții nu dispare niciodată.

Mi se pare stupidă asocierea între DOD și Hrușcă, pe considerentul „amândoi vin din Canada pentru a face show-uri”. Hrușcă vinde anual același rah… ler, pe când DOD, așa perimat cum îl consideră unii… măcar se chinuie să facă material nou.

Nu mă ambalam aiurea, dar e vorba de un coleg comediant. Și cea mai răsfoită (citit e prea mult) fițuică din România. Și oamenii-s proști, ajung să creadă toate prostiile citite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.