Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oracolul Online – 25 – Bianca Bunea

Despre Bianca Bunea nu știam chiar nimic și mi-am dat seama de asta când mi-a cerut o carte Miercuri 10 și am realizat că n-o cunosc și… dacă-mi vrea cartea ca să facă mai multe cornete pentru semințe? Dacă-i plac semințele? Măcar să știu, să trimit și o pungă de semințe împreună cu lectura.

Aflăm împreună ce-i place.

  1. Ce e Zimbrul Carpatin? De ce faci voluntarian pentru ei?

Zimbrul Carpatin, asa cum ziceam de fiecare dată când mergeam să găsim sponsori, este o asociație de turism și ecologie pentru tineret. Pentru mine, sunt prietenii cu care merg pe munte de 4 ani încoace. Unul dintre ei m-a ajutat când era să mor pe primul meu traseu montan, care ghici ce, era în munții Făgăraș, vârful Moldoveanu (un traseu numai bun de începători).

De ce merg? Iubesc muntele, cunosc oameni din toată țara (astia de la sociologie socializează) și îmi place sa fac poze, sâmbata seara facem foc de tabăra și cântăm. Nu sunt eu prea competitivă, ba chiar am un fel de reputație când am făcut un traseu în munții Bucegi de 12 ore și au crezut ca ne-am rătăcit sau ne-am împrietenit cu vreun urs.

Ah și încă ceva, cel mai bun somn e după ce faci un traseu.

 

  1. Cândva mă bătea gândul să fac și eu Facultatea de Sociologie. E mișto? Înveți chestii? Te simți deșteaptă pentru că știi cifre despre cât de needucat și nespălat suntem ca popor?

E destul de mișto la facultatea de sociologie, înveți destule chestii cum ar fi ca în anumite țări din Africa femeile se automutilează genital (așa devin ele din domnișoare femei), înveți și sociologie politică, sociologia familiei (nu tradițională) și multe alte chestii. Filosofie, antropologie, psihologie, marketing și înveți cum să faci o cercetare, să structurezi întrebările într-un interviu și da, statistică. Nu e cine știe ce, introduci datele într-un program (lucrăm cu un program destul de vechi da’ na, măcar n-avem manual de sport). Mie chiar îmi place, am ales asta fiindcă mi-a plăcut în liceu, deși am dat bacul la logică  (da, femeile și logica).

Nu știu ce o sa fac pe viitor cu facultatea asta, probabil că dacă aș fi în altă țară nu aș avea problema asta. Cât patriotism. Sper să lucrez în cercetare.

 

  1. Ce-mi poți spune despre Mioveni? E de vizitat? Oamenii sunt ospitalieri?

Despre orașul în care am locuit în ultimii 5 ani, copilăria mi-am petrecut-o la țară  (țărancă get beget), nu știu ce să spun. E un oraș destul de liniștit, nu ai ce vizita, auzisem într-un timp că primește 2% din PIB-ul țării  (poate e un mit), e destul e îngrijit  (nu mă încălzește asta), partea bună e ca îți oferă multe activități, cursuri gratis la Centrul Cultural, pian, chitară, dans, pictură, actorie. Mergeam și eu într-un timp la chitară.

Nu știu cât de ospitalieri sunt locuitorii din Mioveni, poate ai auzit despre acel om care a înjughiat o bătrânică pe stradă care venea de la biserică. Este un oraș foarte sigur și liniștit, cum spuneam.

 

  1. Conform Facebook îți place să urci pe munți. E o pasiune, un hobby, sau ești mică de înălțime și vrei să compensezi?

Da, îmi place să urc pe munți, îmi place altitudinea, mă face să mă simt bine. E o pasiune, merg destul de des la munte vara. Sunt mică de înălțime dar nu m-am gândit dacă încerc să compensez cumva asta, cred că nu.

Mi-ar plăcea sa iau lecții de planor sau parașutism.

 

  1. Top 3 filme de comedie?

Filme de comedie, nu prea mă uit la așa ceva. Un serial bun de comedie ar fi „It’s always sunny in Philadelphia„, genul de comedie care îmi place.

21 jump Street e un film care mi-a plăcut, și ar mai fi serialul Louie,  făcut de Louis CK, care e puțin deprimant dar mi-a plăcut.

În schimb, mă uit la special-urile făcut de Louie CK, comediantul meu preferat, Bill Burr, Bo Burnam (mă face să mă simt prost că e puțin mai mare ca mine și eu nu fac nimic cu viața mea. Până la urma te simți așa cum ești.). Ricky Gervais, David Chapelle au special-uri mișto, sigur ai auzit de ei.

Ah și mă uit la podcast „Între show-uri” cu Teo, Vio și Costel. Ascult podcasturile lui Joe Rogan și Bill Burr.

Chiar mă uit destul de mult la special-urile comedianților, și cu toate astea, n-am fost la un show de-al tău. Încă.

 

  1. Ce muncești? Sau ce ai vrea să muncești?

În prezent nu muncesc, să-mi fie rușine. Aș putea să fac asta, chiar am destul de mult timp pe care nu cred că îl folosesc într-un mod benefic. Am lucrat pe timpul verii la un magazin, stăteam și ajutam femeile să-și aleagă vopseaua de păr, șamponul  (asa îți dai seama cât de nehotărâte sunt femeile după ce stau jumătate de oră să se uite pe un catalog de culori și să nu-și cumpere nimic. Culoarea părului e un detaliu foarte important).

Am lucrat ca sclav la McDonald’s pot spune, dacă o sa vadă cineva de acolo, cred că sunt și ei conștienți, dacă nu, asta e, îmi asum.

Ah și am mai lucrat ca restaurator la o casă memorială din Caracal și la muzeul Jean Mihail din Craiova. Lucram cu oameni pe șantier, mă urcam pe schelă, doar că nu făceam ce făceau ei.

Mi-ar plăcea sa lucrez în cercetare foarte tare, un fel de dream job, în România știu că se pune accent pe cercetarea de piață, ceea ce e cât de cât ok. Sau să lucrez, dacă o sa fiu în anul 3 (alt lucru mișto la sociologie) la specializarea deviantă și criminalitate socială, ceva în penitenciar, poliție, antidrog. Sau să cânt, asta vreau să fac de când eram mică. Muzica e pasiunea mea primordială.

 

  1. Top 3 comedianți care nu-ți plac?

Nu știu care ar fi cei 3 comedianți care nu-mi plac. Ultimul special al lui Amy Schumer, în care era îmbrăcată într-o rochie de piele neagră, reprezintă pentru mine cam tot ce e greșit la un show de stand up. (Ma gândesc dacă poți sa fii misogină, probabil nu există cuvântul, dar îmi dau seama că în unele situații sunt)

 

  1. Ai vreun talent ascuns? Pictezi cu picioarele, valsezi în cârje, ceva?

Nu cred că am un talent ascuns, deși n-am încercat să desenez cu picioarele, cine știe,  doar că îmi place să cânt. Cânt la chitară, chestii basic, bass, am cântat puțin și la contrabas la școala populară de Arte din Pitesti, puteam să mă ascund după el și să cânt, părea că nu e nimeni. Cânt și voce, deși în public am trac, am cântat pe o scenă voce, bass la un festival de rock.

Ma gândeam să mă apuc de pian și tobe. Un fel de one man band.

 

  1. Crezi că meriți să ai bani, yacht și 10 vile?

Nu știu dacă merit să am mulți bani, nu-mi doresc, chiar nu sunt materialistă. Plus că am observat că nu sunt deloc bună la gestionat banii, asta și multe alte chestii, și cât am cam atât cheltuiesc. Deci nu reușesc să am mulți pentru că probabil i-aș cheltui aiurea. Nimeni nu ar trebui să aibă bani mulți, să-i doneze. Pe toți.

 

  1. Ceva amuzant?

bianca bunea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.