Există telefoane bune până-n 1.500 de lei?

9

Oameni buni, în viața oricărui consumerist care înfierează consumerismul vine un moment când își dă seama că nu poți trage telefonul fix după tine într-o lume dominată de smartphone-uri.

Asta e, am încercat să rezist, dar nu te poți opune schimbării.

O să vorbim cu altă ocazie despre valul schimbărilor și cum nu te poți pune de-a curmezișul prea mult timp. Asta dacă încă mai dai buzz-uri pe Yahoo Messenger, așteptând să piară Facebook-ul…

Trebuie să schimb telefonul mobil.

În prezent utilizez un Sony M4 Aqua. Telefonul ăsta mi-a apărut în viață datorită unei încercări grele: fostul telefon (Xperia Z1 Compact) a fost călcat de autobuz la începutul verii. A fost o moarte brutală, cu daună totală. Cei de la service mi-au spus că nu se mai poate face nimic. Acum îngerii vorbesc la telefonul ăla.

Așa că am primit rapid un cadou nesperat: Sony M4 Aqua. Un gest frumos, dar e ca și cum ți s-ar defecta Kia cee`d GT-ul (îmi plac mașinile Kia) și cineva ar spune „uite, îți dau Solenza mea!”. Și tu spui „mulțumesc!” și o perioadă te dai cu Solenza. Uneori te minți singur, „hai că-i bună și asta, uite, are roți!”. Acum a sosit momentul să mă întorc la servodirecție.

Bugetul e fix: 1.500 de lei.

Nu vreau să aud „dacă mai pui 100,200,900 îți iei…”. Că dacă mergem pe considerentul ăsta pot să spun și eu „dacă mai pui 100 de milioane peste salariul tău îți cumperi casă în Insulele Canare”.

1.500 și gata. Fără abonament. Sunt un fericit utilizator de cartelă.

Am și câteva doleanțe:
  • Să nu fie paletă de ping-pong. Z1 Compact era grozav și pentru că avea o dimensiune decentă. Adică dacă-l țineam în buzunar nu părea că am cancer testicular rectangular;
  • Memorie decentă. Să-mi pot instala câteva aplicații și, dacă se poate, să nu aștept o veșnicie până se deschid;
  • Să nu facă poze ca acum 10 ani, dar nu mă interesează nici o super cameră. Știu că am puncte negre pe nas, nu trebuie să le pozez cu X lentilă;
  • Dacă nu moare la doi stropi e super. De obicei citesc știri de pe telefon și mai plâng. Să nu-l stric;
  • Nu mă interesează deloc partea de gaming;
  • O baterie decentă. Mai ales în contextul în care nu țin internetul pornit non-stop. Dacă mă pierd pe munte să pot da un telefon și să-mi fac 1-200 de selfie-uri.
Acestea fiind zise, ce-mi recomandați?

Nu vă pun să vă dați cu părerea degeaba. Cel care dă varianta câștigătoare primește un premiu de la mine: prima poză cu noul telefon o să fie împreună. La o bere. Și o discuție. Poate și un covrig. La naiba, sunt în bani!, dau și o merdenea.

Mulțumesc anticipat.

Recomandări
9 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *