Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Când ești tras la răspundere de hârtia igienică

S-a întâmplat vreodată să-ți termini treaba la toaletă, să te uiți în coșul de gunoi și să vezi cum te judecă hârtia igienică folosită?

Nu? Înseamnă că ai stare, folosești Zewa Deluxe. Dai un ban, dar nu te simți vinovat.

Alții folosesc tabloide. Mai exact ziarul Libertatea. Știu că-s și alte fițuici de genul, dar un tradiționalist nu renunță la cel mai celebru și vândut curpapir, cum nici veganii nu renunță la frunza de cocean. Stai puțin, veganii folosesc hârtie? Adică omoară copaci, casele păsărilor și altor vietăți? Doamne!?

Revenind.

Undeva, într-un microbuz din țară, ori alt loc, doi cetățeni se apleacă interesați asupra titlului: „Ce mai face fosta soție a fotbalistului Mihăiță Neșu?”. Fițuica nu uită să precizeze că Neșu a fost părăsit de soție imediat după teribilul accident care l-a țintuit în scaunul cu rotile. Între timp femeia și-a refăcut viața cu un alt bărbat. E fericită. E bine.

Acum, pentru că românul (ori omul în general) este din specia scârmănătorus in alter vitae, mulți vor crede indubitabil că Neșu a fost părăsit din prima secundă când s-a așezat în scaunul cu roți. Nici nu-și vor pune problema că (poate) a existat o despărțire de comun acord, ori că Neșu a dat papucii pentru a nu ține o femeie tânără lângă el, pe post de îngrijitoare căsătorită. Astea-s teorii, nu există! „L-a lăsat aia pe amărât! C-așa-s femeile!”.

Hoho, ce-i la gura românului: „L-a făcut dă bani, a stat cu el cât a avut ce să sugă de la el și gata. Așa-s femeile, nu stau cu tine când dai de necaz”.

Normal că se nasc dezbateri de birt, doar tabloidul te întreabă din titlu, cu o evlavie scârboasă: „e corect?”.

E corect” că fosta și-a refăcut viața și Neșu stă-n scaun cu rotile? „E corect” că ea e cu altul și nu cu el? „E corect” că n-a stat lângă el? Cam la asta vor ajunge mulți să se gândească.

Evident că nu-i corect să paralizezi. Asta nu-i corect. Dar nu-i fosta soție de vină. Dar cum să explici asta celor care-și iau informația zilnică dintr-o hârtie de învelit cel mai ieftin salam. Cu scuzele de rigoare pentru salam.

Asta nu-i corect. Să-ți pună la îndoială moralitatea un tabloid și să-ncepi să-ți gândești viața în funcție de ce „e corect” pentru cititorii de Libertatea.

E corect?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.