Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Un text care nu-i despre Paul Hitter

Cândva am vrut să scriu despre Paul Hitter, antivaccinistul nu artistul, dar m-am oprit la timp. Mi-am dat seama că Paul Hitter pare genul de om care te-ar putea da în judecată dacă-l iei la 13-14 pe internet.

Unii ar spune „procesoman”, dar eu nu vreau să spun nimic, nu risc nimic.

M-am lecuit după ce avocata Urinelei de la Vacanța Mare m-a amenințat cu un proces pentru glume pe Facebook. Trebuie să ai grijă cu ăștia.

Omul despre care o să vă vorbesc acum, care nu-i Paul Hitter, e un artist interesant. Pictor. N-aș putea să-i comentez lucrările pentru că-s multiplu corigent la desen și nu mă recomandă nimic pentru o astfel de postură. Pentru mine crem e un altfel de maro și Monalisa e o femeie constipată, nevoită să stea locului ore întregi ca s-o picteze da Vinci.

Dar ca să fiu sincer până la capăt, mi-aș pune pe pereți o lucrare din portofoliul acestui artist. Acest om care nu este Paul Hitter, altcineva.

Omul despre care vorbesc, antivaccinisul, care repet – nu-i Paul Hitter -, e foarte vocal. E sigur pe capacitatea lui de a distinge binele de rău din vaccinuri doar pentru are copil. Când faci copil, prin eliminarea spermei, se face loc pentru cunoștințe de biologie, virusologie, imunologie și părerologie.

Practic, cu fiecare copil născut ești mai aproape de premiu Nobel pentru Medicină.

Omul despre care vorbesc merge și la proteste, ba chiar este și foarte influent în mediul online unde are foarte mulți fani. La proteste se comportă așa cum știe el mai bine, că-i artist și se știe că artiștii sunt „speciali”. Înjură, lovește, bruschează. Arta cere sacrificii. Adică să sacrifice pielea altora.

Acest bărbat, acest non-Paul Hitter, este un caz de manual. Te uiți la el și-ți vine să-l bați cu manualul de logică peste degetele pe care le folosește să picteze așa frumos.

Partea cu adevărat sinistră e că artiștii au acest magnetism. Sunt atrași de multe ciudățenii, dar la fel de bine atrag și masele. D-aia un Pictor conspiraționist poate face atâta deranj în mintea fragedă a atâtor români.

Poate că-i o idee bună să-i boicotăm vernisajele acestui om. Să-l lăsăm să se uite singur la tablourile sale și să-și gonfleze ego-ul, așa cum bine spunea prietenul Norbert Matei despre Paul Hitter. Eu nu mă refer la Paul Hitter.

Oricum, nu-i Paul Hitter omul despre care vorbesc. Nu-l știți voi.

P.S. – dacă vă e dor de Paul Hitter, omul și artistul, aveți mai jos un clip cu el și alți antivacciniști, la un protest recent. Protestul ca protestul, dar să vedeți cum au cântat imnul national. L-au dacizat. E un tablou înnebunitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.