Numele meu este anxietate și am George Bonea.

E atât de ieftin să fii bou

Zilele trecute un BMW, înmatriculat cu numere de Bulgaria (vai cât de stereotipic), se plimba liniștit prin zona pietonală din Timișoara și trecea pe roșu la unele semafoare.

Prostia nu atinge culmea jmecheriei dacă nu-i filmată, așa că autorul mitocăniei și-a transmis live pe Facebook reușita.


M-am uitat la înregistrare și parcă ascultam un retardat, fericit că nu-i mai curg toate balele din gură. Cu scuze pentru persoanele cu retard.

În scurt timp a apărut în presă că șoferul a fost identificat. Mi-am zis: „să vezi ce amendă babană a primit cercopitecul, doar vorbim de orașul unde plătești între 190 și 250 de euro dacă mergi cu <<țoagla>> prin zona pietonală”.

Am fost dezamăgit, ca de o pleșcaviță rece, când am auzit că Poliția Locală l-a amendat pe „M.Ș. de 26 de ani” cu doar 435 de lei. Eu, dacă eram M.Ș., luam amenda și plăteam de 10 ori mai mult ca să arăt ce jmecher și bo$$ sunt.
Bine, pe fir au intrat și polițiștii ăia adevărați, și au plusat cu încă 1.600 de lei pentru nerespectarea legislației și 200 de lei pentru injurii.

Dacă mă-ntrebați pe mine tot e puțin. Păi 1.600 + 200 + 435 =… nu știe M.Ș. cât face dacă-l întrebați. Valoarea amenzii ăsteia nu-i nici jumate din cât a cheltuit bo$$ de bo$$ pe telefonul mobil.

Am impresia că ăștia din Timișoara (și nu numai) nu știu să dea amenzi conforme cu valoarea celor care încalcă legea.

Nu-i poți da unui faraon o amendă demnă de un amărât de biciclist. Când ești bazat, ai BMW cu numere de Bulgaria și te filmezi pe Facebook fiind „adevărat” nu poți lua amenzi ca săracii.

Mă amuză că Poliția l-a „cadorisit” pentru nerespectarea legislației, dar oare s-au gândit să-l întrebe dacă știe legislație? Să-l mai testeze pentru carnet. Poate și psihologic. Așa, de amorul artei. Poate M.Ș. e prea jmecher pentru șoselele din România și, mai bine pentru toată lumea, să meargă 6-9-100 de luni pe jos.

Apoi, a mai apărut o filmare cu un tânăr făcut KO în trafic de un membru al clubului de lectură „Talibanii” din Cugir.

Nu-mi vine să cred că-n Cugir există clan mafiot și că de 10 ani terorizează Alba. P-aici suntem ca țară. Cnezate, voievodate, d-astea. Sunt curios câta amenda o să primească și ăsta. Probabil 10-15 lei…

Domnule, parcă legea e făcută pentru astfel de psihopați, nu alta…

Un răspuns

  1. Pai la noi nu exista legi ca la nordici unde amenda se da in functie de venituri asa ca degeaba visezi cai verzi pe pereti pentru ca nu cred c-o sa se ajunga vreodata in Romania ca legea sa fie suficient de justa incat sa-i multumeasca pe toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.