Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oracolul Online – 17 – Marz Tentone

Pe Marz îl știu de vreo câteva luni. E pasionat de muzica rap și ne-am cunoscut o singură dată când avea nevoie de un copywriter pentru proiectul lui de suflet. Astăzi îl deranjez eu cu o serie de întrebări, să aflu și eu cum e după blocurile gri și cu pantalonii ăia largi.

  1. Domnule Marz Tentone, dacă te-ntâlnesc la coadă la tigăi în hypermarket cum să te strig? Că nu pot Marz Tentone că se uită babele urât la mine și vor crede că-s posedat.

Dacă mă vezi la o coadă de tigăi care nu sunt Tefal, să nu strigi după mine că sigur nu sunt eu. Altfel, poți să mă strigi Marz, de vreo 15 ani cam toată lumea o face, în afară de mama care mă strigă Tupac, și femeile care mă iubesc, ele preferă dintr-un motiv sau altul, să mă strige dupa prenumele meu real, Marius.

  1. Te văd raper, alea alea. Cum e viața de băiețaș în 2017? Mai stai la scara de bloc să faci combinații cu băjeții? S-au astea n-au mers niciodată.

Mare atenție, nu întotdeauna băiețașul este sinonim cu raperul! TV-ul este martor. În fața scării nu se mai stă de pe la sfârșitul anilor 90, ne-am mutat mai la stradă, mai lângă magazin, în viață trebuie să-ți lărgești orizontul. Combinațiile merg, dacă găsești știucă bună sub 30, poti să dai și tu mai departe 10 la 40 pe metru, la o știucă mutată ies 10 bușoane.

  1. Cu ce te ocupi? Spune la lume că ești om serios, să nu se ferească de tine pe ganguri.

Sunt producator video. Spre exemplu tu vrei un produs video, o reclamă, un videoclip, o filmare la cumetrie, îmi spui dacă ai vreo idee, dai cu bugetu` la baiatu` iar eu fac să se întâmple.

  1. Îți place România? În sensul că-i țara ta și ești ok cu asta, „putea să fie Sri Lanka”,  ori în sensul de „nu există țară mai grozavă, o ador, e viața mea”?

România îmi place mai mult decât îmi displace și sunt de părere că așa cum este, țara ta trebuie iubită. Cred cu tărie că este datoria cetățenilor să lase meleagurile natale mai bune decât le-au găsit, iar asta fără dragoste, nu este posibil.

  1. Paraziții sau B.U.G. Mafia? Deceneu sau CTC? Puya sau Salam?

Mafia pentru că Uzzi este cel mai tare. Deceneu pentru că sunt nostalgic din fire… și din cabluri. Puya pentru strofa de pe Vorbe.

  1. După tine, are România scenă rap? Putem exporta și noi un raper?

Nu cunosc, am încetat să mai urmaresc repul românesc acum mulți ani, mie personal nu mi-a plăcut direcția în care se îndrepta, dar am auzit că sunt mulți care trăiesc din asta, deci să zicem că are. Cred că se poate și exporta niște rap românesc, Doc de la CTC sub pseudonimul Skilltester Stabbone, a scos o piesă Bucharest, în care a demonstrat că are capacități lingvistice ce trec de bariera limbii materne. Ai putea da un youtube, mai înveți și tu ceva. Cert este că sunt puțini care pot rima în engleză, majoritatea nu stăpânesc nici limba română. La rep e nasol că dacă nu te înțelege nimeni, nu te plac decat retardații care spun că ce bine sună sau ce caterinca este, și deși asta poate aduce bani în prima fază, o să fie un rahat efemer, gangam style, la o scară mult mai mică.

  1. De ce au raperii pantaloni largi și lăsați pe juma` de fund?

Circula la un moment dat o poveste, cică treaba cu pantalonii largi și lăsați provenea de la oamenii încarcerați. Pe vremuri în pușcăriile americane primeau ca uniformă o salopetă de blug de mărime universală, ca să nu se spânzure, nu aveau bretele, și atârnau așa aiurea pe ei. Cei de afară, în semn de solidaritate, au început să poarte și ei. Acum dacă mă întrebi pe mine, eu aș putea spune că de retardați. Și mie îmi plac hainele largi, dar în blugii mei, lângă mine, nu mai încape încă o persoană și nu-mi arăt chiloții așa… de bună voie, oricui, pe unde apuc.

  1. Dacă nu te făcea Dumnezeu raper ce altceva crezi că erai?

Mie-mi place să cred că am ales eu, nu că m-a făcut El. Relația mea cu Dzeu este simplă, îi mulțumesc de fiecare dată pentru lucrurile frumoase din viața mea și nu îl caut niciodată pentru că nu sunt pe interes.

  1. O dedicație din suflet și beat?

Dă-mi voie să-mi fac reclamă cu un clip regizat de mine:

  1. Ceva amuzant? Să râdem și noi că oameni suntem…

Când omul cu cea mai amuzantă mustață din Europa de Est îți cere ceva amuzant, este greu, greu de tot să scoți ceva demn așa că am să mă abțin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.