Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Despre genul ăla de colegi de birou

Sunt numeroase tipologii umane pe care le întâlnești la birou. E și normal să le observi cu atenție, doar petreci minim 8 ore pe zi în preajma lor.

Știți deja de colegul ăla libidinos, tipa care-și laudă non-stop plozii (știe toată lumea câtă căcuță face), ori ăla care întârzie mereu la birou, dar are scuza pregătită (Soros, masoni, extratereștri).

Între timp am mai adunat din popor alte caracteristici. Stați liniștiți, m-am asigurat că n-am așa ceva și la locul meu de muncă. Altfel era nasol, mă citeau, îmi scuipau în paharul cu apă, îmi puneau piedică pe scări, măscări, sudalme.

Ce scriu eu mai jos știu de la un prieten. Serios, mi-a zis un prieten.

  1. Ăla care spune că-i amuzant.

N-au trecut 5 secunde de când vă știți și-ți spune „a, să nu uit! Eu mai fac glume, sunt mai amuzant(ă) de fel. Așa sunt eu, mai glumeț/glumeață. Să nu te superi”.

Și te aștepți la o avalanșă umoristică, valuri de glume, 8 ore de show pe zi.

Dezamăgirea e uriașă când îți dai seama că, de fapt, „caterincosu`” e un personaj trist, lipsit de spontaneitate. La 3 luni mai spune câte o glumiță la care râde singur. Și are și un râs nașpa, d-ăla grohăit.

  1. Ăla care nu bea

De câte ori se cinstește câte un pahar la birou îl auzi „nu beau…”, pe un ton spășit de pocăit abuzat. După un timp ajungi să crezi cu adevărat că: 1. Nu-i dă voie religia; 2. Are o problemă  de sănătate.

Problema cu acest tip de coleg nu e că-l bate Ăl de Sus dacă pune alcool în gură, ori că-i țipă ficatul. E doar într-un constant autocontrol. Vrea să păstreze aparențele la birou. Cu primul team-building o să recupereze și-o să evaporeze tot alcoolul de pe mese.

Nici n-o să apuci să spui „credeam că nu bei alcool” că el o să fie deja pe mese, în organul gol, dansând Macarena.

  1. Ăla fără vicii

De omul fără vicii trebuie să fugi, dar dacă-ți este și coleg… văleu, petreci 5 zile pe săptămână lângă un nebun! Nu fumează, nu bea, nu consumă cafea, nu basculează mâncare, nu ronțăie capacul la pix, nu se uită la filme porno, nu se droghează? N-are nici măcar o slăbiciune?

E clar! E nebun. Nu știi tu, dar acasă are cu siguranță o debara plină cu poze cu tine, o perucă făcută din firele căzute prin firmă și flacoane cu aerul din fiecare încăpere.

Nu cumva să rămâi vreodată singur(ă) cu el într-o încăpere.

Cine știe… într-un moment de neatenție te trezești că-ți linge cotul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.