Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De ce există tehnologia dacă n-o utilizăm?

Eu am o dilemă și-o soluție. Poate greșesc, poate am dreptate. Dar sunt sigur că merit 5 minute pentru ce am de zis.

Dilema…

Știm că-n București, cât și-n multe alte orașe din țară, sunt anumite zone unde se produc numeroase infracțiuni rutiere: depășiri, staționări, depășirea vitezei legale etc.
De exemplu, pe bulevardul Mihai Bravu din București. Alegeți voi o zonă: Obor, Iancului, Piața Muncii… unde vreți voi. Zilnic pe acest bulevard cineva o comite. Depășește coloana de mașini pe șina de tramvai, întoarce pe linie continuă, parchează pe prima bandă.

Din când în când, în anumite zone, mai stă câte o mașină cu polițiști. Stau și ei așa, să-l prindă pe nemernic și să-l amendeze. De când cu Waze e mai greu că știm cu toții unde stau polițiștii și mulți se abțin să fie nesimțiți pentru 3-400 de metri.
Problema e că din când în când se produc și nasoale. Accidente. Se șifonează caroserii, se calcă pietonii. Se moare, ori se handicapează. Ce să le faci, nu-i frică de amendă pentru că nu-i nimeni să te vadă.

… și soluția.

Dar fază tare! S-a inventat camera de filmat! E o chestie mică, cu lentile și alte lucruri în ea, care așezată undeva îți arată pe un ecran, la distanță, ce se întâmplă în timp real în trafic. Știu, e genial!

Dacă… dacă s-ar monta câteva astfel de dispozitive în zonele cu multe infracțiuni rutiere? Adică nu mai pui doi polițiști într-un Logan la locul faptei, să fiarbă sub soare și să consume benzină, ci montezi camere de filmat și pui cei doi polițiști să se uite pe ecrane, de la secție și să scrie de acolo amenzi, în timp real.

Cu dovadă video și tot tacâmul.

Nu? De ce nu? De ce nu se poate? Pe cine deranjează?

Cică la alții se poate… dar ce știu alții.

Un răspuns

  1. Ideea este că având camere video, cei doi polițiști nu mai pot lua șpagă! 10% pentru ei, restu’ pentru domnu’ comandant! Este același lucru și cu radarele: ar fi mult mai bine sa avem radare fixe cu avertizare, decât cei doi care stau la pândă din mașină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.