Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Oracolul Online – 2 – Bianca Moruș

Îmi dau seama că pe Facebook îmi pun pe tavă toate frustrările, angoasele, glumele și o parte din viața intimă, totul în fața unor oameni despre care nu știu mai nimic. Așa că-mi rezerv următoarele peste 3500 de sâmbete ca să aflu mai multe despre prietenii mei de pe Facebook. Măcar două-trei lucruri despre fiecare. Sunt sigur c-o să dau de povești interesante.

Pe Bianca Moruș o știu de la un eveniment mișto, ea fiind responsabilă de faptul că l-am întâlnit față-n față pe Macanache. Revenind, Bianca e mamă (scrie despre cum e viața de mămică pe MothersAndTheCity.Roun fel de Totul despre Sex, dar cu plozi), PR-iță și copywriter-iță. Nu se știe niciodată când aveți nevoie de un om cu scriitură bună.

  1. Bianca, postezi des din universul de părinte. Mai e combinație să facem copii? Se poate și carieră și plod? Sau e mai bine carieră că nu cere de mâncare?
Normal că postez din poziţia de părinte. Fiică-mea e mai mişto decât am fost eu vreodată. :)) Nu ştiu dacă e o combinaţie sau nu să faci copii. Depinde de o mulţime de factori şi mai ales, dacă eşti pregătit să renunţi la multe lucruri, printre care şi la relaxarea aia de a face orice, oricând, fără să te gândeşti la consecinţe. Pe asta nu o vei mai avea vreodată.
Eu nu cred că le poţi face pe toate perfect. Da, poţi să ai şi carieră şi plod dar nu le poţi avea pe amândouă la acelaşi nivel calitativ. Undeva vor apărea niște minusuri. Eu mereu m-am văzut o femeie care va pune munca înainte copilului. Şi apoi am născut şi am înţeles că habar nu aveam despre ce vorbeam.
  1. Pe Facebook ești vocală cu privire la politica din țară. Ai fost și la proteste. Chiar mai ai speranțe? Nu te-au demoralizat încă?
Speranţe nu mai am de multă vreme. Dar nu pot să uit faţa fiică-mii când i-am spus prima dată că ar face bine să plece din ţară când mai creşte, dacă vrea să aibă parte de civilizaţie. Atunci am decis să nu mai tac. Nu ştiu dacă o să se schimbe ceva în bine, dar ştiu că trebuie să încerc să îi ofer o ţară cât de cât decentă. Şi să o învăţ pe ea să lupte, nu să îndure.
  1. Ce flori îți plac? Oricum toate mor în 2-3 zile…
Şi oamenii mor dar asta nu ne opreşte să ne placă, măcar unii dintre ei. Îmi plac toate florile dar nu suport să primesc garoafe. Cred că am rămas cu frustrări din comunism, când peste tot doar garoafe vedeai.
  1. Crezi în horoscop? Ce spun astrele? Ești compatibilă cu blogul meu sau e Mercur retrograd?
Mercur e retrograd mai tot timpul dacă sunt eu prin preajmă dar blogul tău tot mişto rămâne. Dar să ştii că dacă bagi rubrică de horoscop n-o citesc decât pentru o sumă modică. De la zece mii de euro în sus.
  1. Ai vreo 2-3 selfie-uri la volan. De ce? Voiai să vezi cum arăți sau voiai să vezi dacă ai mașini în spate, dar nu puteai să-ți întorci privirea de la un torticolis?
Doar așa sunt în stare şi eu să stau relativ bine la un selfie, prinsă bine în centură. Şi nu glumi cu torticolis-ul, că mânii zeii. Mă ia durerea numai când mă gândesc.
  1. Fiica ta știe că e vedetă pe Facebook-ul tău?
Fiică-mea ştie că e vedetă doar pentru că s-a născut. Şi se comportă ca atare. În funcţie de stare îmi interzice să pun anumite poze, îmi recomandă să pun altele sau îmi cere un cadou ca să pot să pun o postare.
  1. Ce gătești cel mai bine și când să trecem toți prietenii tăi de pe Facebook pe la tine să gustăm?
 Brioșele şi cheesecake-ul sunt specialitatea mea. Şi crema de zahăr ars e bună-bună. Şi tortul de ciocolată. Şi uite d-aia n-o să mai am eu niciodată 51 de kile. Puteţi să poftiţi la ele! Dacă sunteţi cuminţi poate o să pun şi poze.
  1. E vreo chestie că suntem prieteni pe Facebook? Te bucură în vreun fel?
Ai reuşit să mă faci să râd în unele zile cam nasoale, deci e o chestie. Şi să îmi atragi atenţia asupra unor lucruri serioase şi importante, deci rămânem prieteni.
  1. Vreun sfat pentru mine? Ceva care să mă călăuzească-n viață. Ceva ce probabil îi spui și fetei tale, precum „nu purta cizme la rochițe”. Ceva util.
Unu – noi nu purtăm rochiţe, doar rochii. Doi – e mişto combinaţia de cizmă cu rochie. Trei – eu fiică-mii îi spun că nu contează cât e de frumoasă, ci cât e de deşteaptă. Tu, la prima parte nu mai ai ce să faci așa că ţine de-a doua. 🙂
  1. Te rog, ceva amuzant. Nu contează, glumă, banc, meme, video…
Tu ai rămas fără idei şi te foloseşti de noi? Ia, am luat la întâmplare una dintre postările cu şi despre fiică-mea, că ea e haioasa dintre noi două. Bine, cred că aş fi putut să îi spun şi „Alinuţa”.
„- Mami, uite un melc. Era să calc pe el. Dar nu l-am călcat. E şi el un suflet, nu-l omorâm.
În timp ce eu visam la rapane şi mă gândeam cum să îi explic frumos că ea a şi mâncat melci la viaţa ei, tirada continuă:
Decât pe ăia de la mare. Pe ăia îi mâncăm, că sunt gustoşi. Când ziceai că mergem la mare?”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.