Numele meu este anxietate și am George Bonea.

„Cel mai frumos balcon” văzut dintr-o groapă

N-ai timp să citești? Ascultă:

Un drum Craiova – București durează aproximativ 2 ore și 30 de minute. Asta dacă-i dai blană. Dacă mergi „cum se merge” ajungi să faci puțin peste 3 ore. Dar cu pedala apăsată de parcă ai mustața lui Dragnea sub picior scoți un timp bun.

2 ore și 30 de minute. Până la intrarea în București.

De la intrarea în București și până-n capătul celălalt al orașului, unde mai locuiesc unii oameni, poți să faci și două ore. Pe testate și întâmplate.

Și pe când o să stai tu cu orele în traficul de capitală, mai mare dragul să te uiți la balcoane. Și nu d-alea, că nu-și permit toate și nu suntem la Mamaia, ci balcoanele blocurilor. Tanti Firea a dat verde concursului cel mai frumos balcon”.

Probabil că duduia primar se va plimba cu trancariciul prin oraș și va admira spiritul decorativ balconistic al orășenilor. O și văd, la semafor între claxoane și flash-uri, complimentând blocangii cu gust: Vai, ce frumos se văd mușcatele alea la geam. Și uite, aici pe stânga o doamnă a pus labium purpureum în ghivece. Și-n retrovizoare se citește un scris pe balconul unei familii… e făcut cu luminițe de iarnă… EIUM AERIF? Cred că-i ceva în ebraică. Ce oraș tolerant și multicultural avem!”.

În esență, concursul cel mai frumos balcon” nu-i o idee rea.

Sună chiar bine. E genul de lucru care-mi imaginez că se-ntâmplă de 100 de ani în orășele germane sau provincii franceze. Doar că acolo orașele sunt civilizate, au probleme stringente rezolvate și-și permit luxul balcoanelor frumoase.

La noi, când stai 2 ore în trafic, faci ciroză pe sistem nervos în fiecare zi, poluarea se adună în gât și plămâni și rupi mașina-n gropi, ultimul lucru de care-ți mai pasă e cum își decorează bucureștenii balcoanele.

Sunt super. Florile arată bestial lângă tencuiala căzută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.