Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Proștii pierd bani privind aiurea

Nu-i prostituția cea mai veche meserie. Și nici politica a mai bănoasă.

Înșelătoria spirituală bate la fund orice bijniss, corporație sau multinațională.

Miliarde de oameni dau bani (timp și energie), unii zilnic, pentru a se vindeca de maladii, de boli închipuite, ori pentru a avea o viață „mai bună”. Se poartă medalioane cu puteri, se pupă oase, se ating obiecte, se ascultă discursuri mesianice și lista poate continua.

Oamenii sunt disperați după vindecare și „mai bine”. Și când spun disperați nu mă refer doar la faptul că-s dispuși să se împrumute de sume mari la bănci/cămătari, ori să-și vândă locuințele. Oamenii renunță la cea mai de preț comoară: rațiunea.

O anchetă a celor de la Adevărul a adus în atenția mulțimii fenomenul Braco.

Un nene care nu-și spune nici Mesia, nici vindecător, dar care cu puterea privitului te face să… să simți energii, să vezi draci, laci și îngerași, să te vindeci de boli și să dea pacea-n tine.

Cu puterea privitului.

Poate n-ați înțeles, ori n-am fost îndeajuns de exact: Braco se urcă pe o scenă și timp de câteva minute se uită, în liniște, la o mulțime de oameni.

Asta-i tot!

În acest timp oamenii văd și simt energii, se simt pătrunși de tot felul de chestii și intră în delirul ăsta mistic.

Cât costă nebunia asta? O sesiune de privit la Braco și viceversa înseamnă 40 de lei. Și stați liniștiți, Braco are și DVD-uri cu el privind oameni, pentru 60-70 de lei/DVD-ul.

Stai Bonea liniștit, că nu se duce nici dracu ` la prostia asta!”. Nu mai spune? Sute de români se-nghesuie să fie priviți de Braco. Sute. Mii pe zi. Există o cerere atât de mare de „privit” încât sunt mai multe sesiuni pe zi.

Îmi e rușine de mine ca om că n-am fost în stare până la vârsta asta să gândesc o asemenea afacere. Dar de unde era să știu că oamenii sunt atât de proști încât ar da bani să fie priviți? Nu mi-a zis nimeni, acasă sau la școală, că oamenii sunt atât de proști. Încă un motiv pentru care cred că la școală nu te învață nimic cu adevărat important.

Braco, ești idolul meu. Ești un geniu. Cum ai făurit tu chestia asta prin care te uiți la oameni și ei se lasă pătrunși de energia ta. Ești genial. Cred că-n gândul tău, în timp ce privești prostimea, îți face calcule serioase: „Yacht-ul ăla era 12, au scos ăștia un BMW nou… încă două grupe d-astea de proști și-mi termin și piscina”.

E atât de trist. Atât de trist că o frântură din AND-ul celor care astăzi cred în Braco, draci, laci, moaște, va ajunge pe Marte când se va coloniza și planeta aia. Atât de trist că mutăm prostia la nivel galactic, nu doar planetar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.