Numele meu este anxietate și am George Bonea.

PreaFericitul Daniel vinde indulgențe ca-n Evul Mediu

Acum foarte mult timp, prin anii 1500,  papa Leon al X-lea vindea indulgențe credincioșilor din dorința de a ridica mai repede grandioasa bazilică Sf. Petru din Roma. Un fel de Catedrala Mântuirii Neamului, pentru catolici, ridicată în vremurile când oamenii n-aveau altă treabă decât să ardă oamenii de știință și femeile.

Ce însemna să-ți cumperi o indulgență în Evul Mediu? În schimbul unei donații bănești ți se anula suferința vremelnică datorată vreunui păcat. Puteți afla mai multe despre asta de aici.

Acum să facem o boltă peste timp și spațiu și să aterizăm în România lui 2017, sau Roma 1517 cum am putea să-i mai spunem.

Astăzi îți poți cumpăra indulgențe de la PreaFericitul Daniel în schimbul unei donații sau ajutor oferit pentru Catedrala Mântuirii.

De exemplu: Marian Vanghelie, fost mare boier peste Sectorul 5, este cercetat pentru luare de mită. Disperat să scape de probleme și să fie lăsat să-și trăiască viața păcătoasă de om simplu cu avere făcută prin metode doar de Dumnezeu știute, Vanghelie a depus la Tribunalul București o caracterizare despre persoana lui pă persoană fizică.

În caracterizarea cu miros plăcut de tămâie scrie negru pe alb că Vanghelie a făcut mai multe donații către Biserica Ortodoxă Română și a dat autorizația pentru construirea Catedralei Mânuirii Neamului.

Tu, judecătorule, cum poți să-l privești pe Vanghelie în ochii lui de mânz plouat, cu depeșa de la Patriarhie în mâinile tremurânde, și să-l declare vinovat? Fie și de un lucru pe care l-a săvârșit?

Băi instanțo?! Tu nu cumva  te crezi deasupra Patriarhiei? Ba mai rău, deasupra lui Dumnezeu Ortodoxul?

Marș d-aici și lasă-l pe domnul Vanghelie să plece la economatele lui, că el a dat bani la săraci, a vopsit blocuri și garduri la parcuri, a dat bani la biserici și avize la mall-uri sfinte. HUO! Justiție satanistă!

PreaFericitul Daniel, așa cum ne-a obișnuit, a mirosit potențialul de bijniss. Știe că unii politicieni și oameni de afaceri din România fac păcate, dar sunt fricoși de Doamne-Doamne. Așa că probabil a transmis, via Duhul Sfânt, că se pot cumpăra indulgențe în schimbul unor donații frumoase.

D-aia se înghesuie toți fariseii lumii să pupe icoane și să îndese bani în cutiile milei de dă parcul auto al BOR-ului pe afară. E liber la cumpărat păcate muritorilor!

Cumpărați iertare divină precum tigăi și ulei, la ofertă, la pachet, la bax.

Și dacă ajunge vreunul din voi la tribunal, cercetat pentru vreo nesărată, vă face Patriarhia o descriere de pune Justiția-n fund. O să spună că sunteți om de ispravă, faceți semnul crucii în fața fiecărei biserici, ați pupat tot ce înseamnă moaște și, pentru încă 1.000 de coco, ați ajutat și două babe să ajungă la slujbă. Evident, aduse în limuzina voastră cumpărată pe căi lumești.

Cumpărați repede, până n-apare și-n România un Martin Luther. Glumesc! Cine ar avea curaj să se pună cu corporatiștii lui Hristos?

#BuieMor

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.