Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nu ți-e frig. Ești proastă

Era în spatele meu la coada din dreptul unei patiserii. Tremura ca varga și avea buzele mov.

Afară erau vreo 5oC și se știa de zile bune că temperaturile vor scădea, brusc. Au zis la știri, scria în ziare, mai sunt câteva panouri informative prin oraș care-ți arată temperaturile, ba chiar și Facebook-ul îți spune cum e afară. Te trezești, te freci la ochi și înainte să urinezi, ori să bei un pahar de apă, deschizi Facebook-ul. Înainte să-ți vezi like-urile ai un mesaj scurt care-ți spune că-i frigulețuleț.

În funcție de bula în care ești poți afla starea vremii de la vreun prieten virtual.

Pre-concluzia e că în 2017 dispunem de numeroase modalități prin care să aflăm câte grade sunt afară și cum o să fie mâine.

Domnișoara din spatele meu nu era vreo boschetară. Nici p-aproape. Boschetarii au instinct de conservare, sunt deștepți, adaptativi. Domnișoara asta avea situație materială. Și smartphone. Și net. Și tot ce-i trebuie unui om modern să știe chestii, precum vremea.

Cum era îmbrăcată la 5oC?

Purta o gecuță din imitație de imitație de piele, treabă de firmă, dar material gros precum prepuțul. Probabil că la magazin, când a plătit peste 100 de lei pe treanță – ori sub 100 la „mega ofertă” – a citit că-i jachetă de primăvară, trendy, fancy, cool, dar au uitat vânzătoarele să-i spună că-i hârtie de ziar în lupta cu frigul.

Pe sub giacă mai avea un tricou, d-ăla cu mesaje motivaționale nesincere. „I`m a diva”. Săraca, e în negare interior-exterior.

Blugii erau d-ăia rupți. Rupți rău. Practic purta un material rupt care putea conține urme de blug. Erau atât de jmecher rupți că sigur costau mult. Ieftini sunt doar blugii ăia întregi, ăia de loser.

În picioare niște teniși de sport. Că acum așa e moda. Toate sedentarele poartă la orice, oricând, „adidași” de alergat.

Se apropie o prietenă de-a ei. „Fată, ce frig e!” îi spune această ființă tremurătoare precum un vibrator stricat. Cealaltă era îmbrăcată ceva mai grosuț, dar a aprobat că temperaturile nu-s în trend cu ținuta.

Când ai bani de haine, eventual de firmă – de la mall, nu te poți plânge de frig. Te plângi că-i frig când dormi sub pod și te îmbraci din ce-ți dă lumea. Când ai bani și te dovedesc 5oC înseamnă că ești prost. Ești o minune a supraviețuirii. Cum ai rezistat atâția ani nu-mi pot da seama. Era de așteptat să mori în bikini, iarna, pe o pârtie de schi, ori încercând să-ți usuci părul în cuptorul cu microunde.

Ești o ființă norocoasă dacă ai trăit atâția ani, în ciuda incapacității de adaptare.

La naiba, de ce nu fac ăștia la magazine și temperaturi în funcție de haine? Și ovare de tablă îmblănite pentru muieruștele care se plâng de frig învelite în șervețele branduite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.