Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Nu există opoziție

Tot citind păreri, știri și editoriale pe internet am impresia că lumea are impresia că USR și PNL fac impresie de opoziție. Bine, e frumos și motivațional să credem asta, dar hai să fim sinceri cu noi și toată lumea, situația e meh.

Am să impart subiectele în 4 puncte, să ne fie mai ușor:

  1. Moarte PSD-ului

Oricât de mult ne dorim să se întâmple asta trebuie să fim conștienți de faptul că PSD-ul n-o să moară prea curând. E un partid prea mare să dispară peste noapte. Este o caracatiță cu sute de mii de brațe și zeci de capete.

Doar o revoltă sângeroasă ar putea distruge un asemenea partid, dar n-are rost să ne dăm în cap pentru trei trandafiri ofiliți.

Să facem, totuși, acest joc de imaginație. Moare PSD-ul. Ce face electoratul PSD? Pe cine votează? Unii visează cai verzi pe pereți, vezi dom`le, vor vota cu USR. Să fim serioși! USR-ul nu vorbește pesedeza și n-o s-o facă niciodată.

Votantul PSD va căuta tot o gașcă de dragni, ponți și vanghelioți. Dacă n-o găsește își va pune ștampila cu furie pe dubioșenii precum ALDE, PRU, ANR ș.a.m.d.. Oamenii nu iubesc PSD-ul (doar) pentru că-s matrafoxați de România TV și Antena 3, ci și pentru că partidul ăla le spune ce vor să audă și vorbește pe limba lor. E simplu. Sunt un cuplu minunat.

Acestea fiind zise, până nu apare un contracandidat serios pentru PSD, cum e USR pentru PNL, n-o să moară trandafirii și Iliescu. Și poate că nici nu vrem asta. Rău cu rău, dar mai rău fără rău.

  1. PNL

PNȚ-ul zilelor noastre își trăiește ultimii ani de glorie precum bibelourile unei mămăițe. Inevitabil în casa aia parfumată cu naftalină se va muta un tânăr care va arunca tot porțelanul ăla prețios la gunoi.

Electoratul tradițional PNL e fixist. Precum cel PSD. Nu-și schimbă opinia neam. Dar ăștia mai mor, mai pleacă, se plictisesc. Partidul va ajunge inevitabil sub 10%. Și atunci se va închide, se va sparge, Big Bang să-i piepăne.

Poate peste ani o să vedem un PNL nou venind entuziasmant din spate, precum Steaua lui Lăcătuș.

  1. USR

Și am ajuns și la Perla Coroanei, salvarea salvărilor.

Înainte de toate să știți că am votat cu USR. Și cel mai probabil tot cu ei am să votez de acum încolo, dar nu pot să nu remarc faptul că în continuare n-au un lider. Nicușor Dan e băiat bun, simpatic, sincer și amuzant de firav, dar n-o să prindă la mase. N-o să convingă niciodată 50+1% din popor că e un lider de țară.

O să-mi spuneți că voi nu vreți un populist care să bată cu pumnul în masă, dar dacă vrei să câștigi o țară trebuie să vorbești pe limba tuturor. Și momentan Nicușor vorbește pentru Islanda, Finlanda, țări d-astea.

Și-mi vine greu să cred că-n USR n-au intrat și lichele. Urmează un transfer uriaș de la PSD către „oricine”. Să vedem poziția USR. Acceptă traseismul?

Unde mai pui că PSD+ALDE le vânează orice greșeală. Viața-i grea când ești mic, ai gura mică și bun simț. Votantul PSD nu vrea să te audă că ești mort de somn pentru că ai fost la proteste. PSD-iștii vor să te vadă odihnit, capabil să-ți faci biluțe de muci timp de 8 ore.

  1. „Clivajul”

S-a tot folosit atât de mult cuvântul ăsta în ultima perioadă încât mi-am dorit enorm să-l spun și eu. Parcă-ți umple gura cu importanță și-ți crește IQ-ul cu 20 de puncte când îl spui: clivaj!

Dar e adevărat. Ați fost la protestele anti-Guvern? Ce ați văzut? Vă spun ce am văzut eu: monarhiști, dacomani, VladȚepeșofili, băsiști, „PeVremeaLuiCeaușescuEraMaiBine”, USR-iști și PNL-iști.

Ce înseamnă asta? Că ne-a unit ura de PSD, dar o să ne despartă agenda personală.

 

Concluzie?

Singura opoziție e că urâm PSD-ul împreună. O să ne fragmentăm iar când se va pune problema finanțării BOR, legalizării marijuana, legalizării prostituției ș.a.m.d..

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.