Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Despre idoli și exemple

Când eram puști îmi plăcea foarte mult Mircea Dinescu. Mi se părea talentat, amuzant, irefutabil. Au trecut anii și am descoperit un Dinescu cu multe hibe, înrăit pe anumite teme și-n altele în contradicție totală față de credințele mele.

Așa că am ajuns să-l apreciez DOAR pentru poezii și starea de spirit.

Când eram copil îl ascultam foarte des pe Tudor Gheorghe. Îmi făceam temele pe muzica lui și peste ani am încercat să transform „Au înnebunit salcâmii” într-o piesă ska-punk cu Just Another Lie. Îmi și imaginam pogo pe „și tu vrei să fiu cuminte!”. N-am reușit. Atunci. Tot în acești ani am descoperit că Tudor Gheorghe este un partizan înrăit al PSD-ului.

Așa că am ajuns să-l apreciez DOAR pentru muzică.

Când băteam mingea în fața blocului mă vedeam Hagi. Eram 11 Hagi într-o echipă și 11 în cealaltă. Ne mai trăda câte unul care voia să fie Ronaldo (brazilianul) sau Zidane. Dar în rest, de la portar la rezervă, eram cu toții Hagi.

Apoi am aflat că Hagi e cam agramat. Nu m-a deranjat asta. Chiar deloc. Nu-i știrbește asta din valoare. Dar, mai nou, aflu că Hagi învârte niște bani prin conturi dubioase din Malta. Încă nu se știe dacă spală bani, dacă-i de pușcărie, dar e clar că și el e parte din malaxorul ăsta care învârte saci de bani plimbând picioare talentale de colo-colo.

Așa că am ajuns să-l apreciez DOAR pentru ce a făcut pe gazon.

Acum ceva timp discutam cu cineva despre homosexuali și mi-a spus „Elton John, gay, a spus că homosexualitatea este o boală” (între timp am căutat și n-am găsit nimic despre asta). Se pare că Elton John n-a spus niciodată asta. Dar reacția mea, în acel moment, a fost: „toți oamenii își dau cu părerea și dacă sunt vedete avem proasta impresie că spun și adevărul”.

Cam despre asta e vorba.

Oamenii nu sunt buni la toate. Unii nu sunt buni la nimic. Dar dacă ai un talent, și ajungi faimos, asta nu-ți garantează faptul că ești bun la orice. Ori că ai dreptate.

D-aia n-am idoli. Nimeni nu merită un statut așa de înalt. Dar apreciez foarte mulți oameni.

 

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.