Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Doar bogații și deștepții să se reproducă!

Pentru că la TV vedem DOAR știri despre cum săracii își neglijează plozii s-a născut valul ăsta păreristic care militează pentru un elitism reproductiv. Adică, vezi domnule, doar ăia școliți și cu situație materială să aibă dreptul să se înmulțească.

E și normal să ajungi la un asemenea raționament dacă TV-ul îți arată doar familii vai de ele, înghesuite în cocioabe de pământ, claie peste grămadă, beți, proști, analfabeți. Cum să nu gândești așa când vezi la știri că 4-5-6-…-Njpe copii au murit de frig sau incinerați într-o coșmelie de carton construită illegal la marginea unui câmp?

Mama lor de needucați care nu-și dau seama că nu-i bine să se înmulțească.

Cum de le trece prin cap să facă plozi dacă ei sunt plecați toată ziua să muncească prin sate. Ori să bea. Școlitul trebuie să procreeze. Orășeanul. Omul muncii. Cel care-și lasă copilul în grija bonei/bunicii/filipinezei și stă până seara la birou.

Copilul este un task doar pentru omul capabil să strângă bani pentru jucării sofisticate, ore de pian, vioară și patinaj, activități la care n-ajunge să-și vadă odrasla, dar a plătit și asta contează.

Copilul e un must doar dacă ai bani să-i cumperi smartphone și să-l duci periodic în mall. Și copilul îl faci repede că ai niște deadline-uri în apropiere și nu vrei să-ți dai schedule-ul peste cap. Simplu: meeting, fucking, livrating.

Acum, să nu se înțeleagă faptul că le țin partea celor săraci. Evident că nu-i normal să facă 10 plozi din moment ce nu pot avea grijă de ei. Dar așa e specia. Și conform unor antropologi, săracii au tendința de a face mai mulți copii, fiind singura lor modalitate de a lăsa ceva în urmă. Unde mai pui că-n sărăcie mor mulți, deci cu fiecare copil făcut cresc șansele de perpetuare a genei. Mna, e biologie, ce vreți?

Ca la alte animale: faci 10 pui, trăiesc vreo 2-3.

Dar nici cu bogații nu mă mândesc. Dacă nu le vedem odraslele la știri nu înseamnă că-n casele alea mari, cu tavan înalt și decorate ca-n reviste, avem copii fericiți. Sunt neglijați, nejucați, neîntrebați de viață și probleme. Li se pun tablete în brațe și „gata, tati are treabă de făcut”. Nu contează, Crăciun, Paște, Revelion, Ziua Copilului, tati&mami = treabă.

 

Evident că toate astea au două costuri:

  1. Costul jucăriilor cool, telefoanelor noi și gadget-urilor modern pe care plodul le are;
  2. Viitorul ăla elitist și înstărit pe care și-l doresc unii, un viitor condus de o grupare cu probleme psihice pentru că părinții n-au avut timp/chef să interacționeze cu ei în copilărie, preocupați să facă bani și carieră;

Și inteligența e relativă. Dacă ești deștept și ai făcut câteva milioane de euro nu garantează și faptul c-o să ai un copil fericit. Iar dacă ești vreun intelectual poate o să procedezi precum părinții lui Pruteanu care-l închideau pe micuțul George în mansardă și-l obligau să asculte muzică simfonică. Vezi, dragostea de plod nu ține de bani și IQ.

Dar noi n-o să știm de neglijații ăștia pentru că n-o să vedem niciodată o știre care va spune, pe un ton grav, că „2 copii au suferit o depresie îngrozitoare în această perioadă într-o vilă de lux din Pipera. Se pare că cei doi au fost lăsați timp de mai multe zile în grija bonei, fără contact fizic și emoțional cu părinții lor, ocupați la birou.

În acest moment copiii sunt în stare de șoc pe Facebook și dezvoltă o frică de abandon și o nevoie uriașă de atenție. Specialiștii preconizează că vor ajunge niște șefi dificili, compulsivi și cu o constantă nevoie de validare profesională. Da, vor ajunge șefi, situația financiară le permite. Andreea, ai legătura.”

Acestea fiind zise vă invit să vizionați spotul de mai jos. Să facem abstracție că e pentru o bancă. Și că n-are legătură. O să vorbim altă dată despre asta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.