Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Ce este arestarea în lipsă?

Vor să îl aresteze „în lipsă” pe Sebastian Ghiță. N-are rost să-ți spun cine-i Sebi Ghiță. Dacă nu te-ai lovit de numele lui până acum ai putea la fel de bine să închizi textul ăsta, ori să numeri consoanele din el.

Acestea fiind zise, omul pe care n-a reușit să-l prindă nimeni pentru că mergea cu 200 km/oră pe DN1 încercând să scape de procurori/poliție/Avengerși, a fugit din țară. Probabil că la această oră Sebi Ghiță stă pe o plajă însorită, bea lapte de cocos și mănâncă pui de salamandre. Își propune să stea acolo ceva timp, apoi probabil își va face o schimbare de sex, se va întoarce în țară ca Sebastiana Ghițulina și va câștiga alegerile prezidențiale.

Dar până atunci, a fost/o să fie arestat ÎN LIPSĂ!

Pentru mine explicația juridică a „arestării în lipsă” este la fel de clară ca slujba de înmormântare. Vorbe în vânt, mort, îngropat, treceți peste!

Conceptul de „arestat în lipsă” poate funcționa perfect și în alte domenii. Eu îmi pot lua acum tălpășița de la muncă, să stau acasă și să-mi aștept salariul. Ce se poate întâmpla? „Sunt la birou în lipsă”. Cu sufletul suduiesc pentru propășirea neamului, dar cu fizicul sunt departe. Dar să nu ne împotmolim în materialism, fizic, trup.

Vrei să vin la nunta ta și să-ți dau bani? Cu toate că nu ne-am mai vorbit de ani de zile? Consideră că sunt „prezent în lipsă”. Mă vezi cum nu dansez la horă lângă mă-ta? Ăla-s eu. Consideră că ți-am plătit meniul ăla jalnic în lipsă. Banii sunt acolo, doar că lipsesc. Dar nu ne fac pe noi banii, nu „prietenaș”?

Mă prinzi că n-am bilet RATB și vrei să mă amendezi? Ba chiar să mă duci la secție? Te invit să mă duci în lipsă.

Ai 30 de ani și nu ți-ai pierdut virgnitatea din varii motive care țin de coșuri, orele petrecute la calculator și anxietatea provocată de femei? Stai liniștit. Tocmai te-ai dezvirginat „în lipsă.

Te strigă prietena să faci curat în casă și să-ți strângi rahaturile? Poți s-o anunți că tocmai ți-ai mutat ciorapii de lângă pat. În lipsă. Și ea îți va răspunde că veți face sex diseară. În lipsă.

Începe să-mi placă „arestarea în lipsă” . E precum arestul la domiciliu aplicat baștanilor care locuiesc în căsoaie de câteva hectare și când ies la poartă schimbă trei mașini personale și fac plinul de două ori.

Poate, totuși, îi putem aresta pe ăia care au votat cu PRU. Îi ținem gaj până se întoarce Sebi din insule.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.