Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Episodul 2 – Români la volan – Poleiul Ucigaș

Dacă ești la volan și citești blogul ăsta, cu toate că nu știu de ce faci imprudența asta în trafic, află că traficul pe Autostrada Soarelui este iar/din nou îngreunat. O să te întrebi: „de ce?”.

S-au lovit 17 mașini.

Hai bă George! Serios? Iar e Ceața Ucigașă?”.

Nu. Astăzi e fratele ei, Poleiul Criminal.

17 mașini au fost implicate în două accidente, pe ambele sensuri de mers. De aici deducem că prostia nu ține cont de direcție: se întâmplă fie că pleci din sau vii spre București.

Vreți să facem iar un joc de imaginație, așa cum am făcut și-n cazul accidentului de acum o săptămână? Hai să punem problema așa: Gicu merge cu viteză pe A2, pentru că Gicu știe că are mașină strong. Pe Gicu nu-l face poleiul, lava sau viața. El trece prin tot și toate, cel mai probabil cu o viteză puțin peste 130 km/h.

Într-o fracțiune de secundă natura îi spune lui Gicu „să mori tu barosane că ești așa bazat?” și îi dă la temelie niște polei. Gicu știa de Polei că-l văzuse dimineață când se urcase în mașină și pornise soba să-și dezghețe geamurile. Probabil a crezut că dezgheață și șoseaua în jurul lui.

Așa că Gicu a derapat, având loc un proces fizic și chimic la baza solului, roata lui bengoasă nefăcând prindere pe asfaltul mizer al acestei țări în care nu ne permitem nici măcar polei de lux.

Gicu a derapat și-a intrat în alții, ori în parapet. Din spate au venit alți Gicu, Nea, Vasile și Gheorghe, unii cu viteză, alții cu teamă, nepregătiți pentru situații d-astea, ori care și-au luat carnetul cu 300 Coco la traseu că erau speriați de o parcare laterală.

Acum Gicu coboară din mașină și urlă spre văzduh că țara n-are panouri de semnalizare, eventual 3D, cum a văzut el în Germania, să-i spună că-i polei pe jos și trebuie să mergi încet. Că dacă avea panouri mergea încet, „să moară famelea lui dă șofer cu egzperiență!”.

Dar n-are timp să urle prea mult că pe sensul celălalt de mers alt Gicu pățește același lucru. Și asta confirmă teoria Eternei Reveniri. S-au chinuit ca proștii egiptenii, grecii și fizicienii moderni. Răspunsul la această problemă metafizică zace contorsionat pe A2.

Acum să așteptăm ancheta și să vedem cât 100% din ce am spus e adevărat.

Accident pe autostrada soarelui din cauza poleiului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.