Numele meu este anxietate și am George Bonea.

De ce nu se spală românii pe dinți? De deștepți, d-aia!

S-a inflamat opinia publică (aia spălată pe dinți) la auzul veștii că mulți% dintre români sunt divorțați de igiena dentară. Practic, dacă te plângeai de faptul că pute carnea pe unii români în autobuze, roagă-te să nu deschidă gura.

Românii consumă cam un tub de pastă de dinți pe an și 1 din 10 n-au fost vreodată la un stomatolog. Practic, pentru unii români stomatologul este o destinație la fel de exotică precum Hawaii sau sexul.

Legenda spune că în cazul unor români poți spune și ce au mâncat la Revoluție după mireasma bucală.

Cu toate astea, mafia soroș-masonico-igieno-dentară nu spune niște lucruri evidente și de bun simț. Practic mințim poporul cu televizorul.

Totul se rezumă la bani oameni buni. Mafia stomatologilor vrea să se umple de bani și companiile de pastă de dinți ar „inventa” orice cu promisiunea unei danturi mai sănătoase și mai albe.

Cât te costă să n-ai grijă de dinții tăi? Nimic. Zero. Nada! Eventual, din când în când, un metru de ață și-o clanță, ori o lingură de metal. Atât! Cine vreodată poate bate un asemenea raport calitate-preț?

Știți cât costă îngrijirea danturii?

Văleu!

Minim patru periuțe pe an. Și nu periuțe d-alea de 2 lei ca pentru săraci, ori curățat rahat canin de pe tălpi. Periuțe bune, moi, colorate, cu suport, care freacă jegul dentar până-l desprind de dinte, curăță în profunzimea gingiei, curăță limba, pereții gurii și cu puțin talent cobori periuța până-n esofag și colon pentru o curățare aprofundată. Să spunem un 50 de lei/an periuțele.

Pastă de dinți? Alți bani, altă distracție. Lasă, ne frecăm dantura cu pastă de mici. Dacă se-mpute treaba punem bicarbonat pe deget și frecăm cu ură.

Ața dentară? Ohooo! O grămadă de bani și asta. 10 lei vreo 50 de metri. Și o folosești, ideal în fiecare seară. Vezi dom`le, „pentru curățarea mizeriei dintre dinți”. Minciuni! Bunicii noștri se curățau între dinți cu scobitori, unghii mari la degetul mic și crengi de copaci și au trăit fericiți și cirotici până la 80-90 de ani. Păi și ața asta dentară te ajunge la un 50 lei/an.

Apă de gură! Cică e bine să clătești gura cu așa ceva pentru eliminarea mizeriei. Mama ei de mizerie! Dar ce am mâncat? Rulmenți de mașină? Nu le e rușine să-și impună produsele? Gura e destinată pentru trei lichide: apă, salivă și alcool. Patru dacă ești politician. Atât! Singura apă bună pentru curățare este aia sfințită și când pui magnet la apometru.

Mers la stomatolog?

Când a mai apărut și „trend”-ul ăsta? Strămoșii noștri nu mai mergeau la stomatolog și uite că am ținut piept și otomanilor, și rușilor și tuturor. Da, n-avem domnitori zâmbitori în tablouri, dar nici generația de azi nu mai știe ce e aia muncă grea, să-ți arzi pământurile, să otrăvești fântăni și să fugi în munți.

Să mergi la stomatolog, fie și pentru un consult, tot te costă vreo 200 de lei/an.
Și n-am calculat timpul cu periajul. Minim 10 minute/zi? Vai de mine! 10 min/zi, 70 min/săptămână. 70! Adică să ratezi o oră de Capatos sau WoWBizz frecând dinții? Nici cu l*ba nu pierd atâta timp. PE AN!

Oameni buni, nu credeți în balivernele ăstora spălați pe creier și pe dinți! Nu vă spălați. Protestați cu brânză între dinți. Țineți telemeaua lângă gingie precum ținea țăranul român de glie!

Nu vă vindeți țara, nu vă vindeți dinții!

Când or să cadă știm pe cine să dăm vina! Mama lor de politicieni care nu dau 10.000 Euro salariu/lunar să-și pună toți dinți de porțelan și ficat de tablă.

Românii au o igienă dentară precară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.