Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Durerile blocului

Săptămâna trecută când scriam despre personajul ăsta unii au dedus că schimb locuința. Corect. S-a schimbat și peisajul, calitatea aerului (zic eu având în vedere câte spații verzi sunt prin zonă), distanța de metrou și multe altele. Dar despre toate astea o să vorbim niciodată că nu asta contează.

Mutat în noul bloc am dat de figuri noi. Am lăsat în urmă bărbații care stăteau de dimineață până seară în fața scării la o țigară și o vorbă pentru o liniște ciudată. Cu toate astea, am interacționat cu doi domni până acum și am aflat de două probeme existențiale ale blocului:

  1. Copiii care se dau cu liftul

După al n-jpelea drum sus-jos mi-a ieșit un vecin în cale să vadă cine se plimbă atâta cu liftul. Voia să verifice scopul pentru care e utilizată atât de mult cutia de tablă. S-a liniștit rapid când a aflat că am multe bagaje de mutat și cel mai probabil o să tot folosesc liftul. Am calculat undeva la 40 de urcări și 40 de coborâri în 8 ore de cărat. Dar astea-s cifre. Partea interesantă este că am aflat o informație esențială de la noul vecin: „Vin copiii și se dau cu liftul”. Moment în care m-am uitat afară și am văzut o gașcă de puști pe skateboard-uri și cu smartphone-uri în mână. Cu siguranță ăștia sunt genul de copii care își dau check-in „în lift” în timp ce au parte de distracția vieții urcând și coborând etaje.

Precum vecinul meu cred că mai sunt foarte mulți care au rămas captivi în anii când copiii descopereau liftul și îl considerau cea mai tare distracție din viața lor. Chiar stau și mă gândesc… oare ce copil mai intră acum într-un bloc, vede un lift și-și spune „Fantastic, ce invenție extraordinară! O să mă dau cu ăsta toată ziua, sus-jos, sus-jos, ca un nebun! O să-mi fac prietenii invidioși! Mă vor întreba ce am făcut în vacanță și eu o să le spun că m-am dat cu LIFTUL!”.

  1. Curentul de pe scară

Al doilea lucru interesant pe care l-am aflat în noul bloc, de la un alt vecin, este să nu mai las ușa la intrare deschisă pentru că se face curent și știți deja că-n România curentul face cele mai multe victime, depășind cu mult cancerul, accidentele rutiere sau căzutul pe scări. Se moare pe capete de la curent. Te trage și aia e, te-ai curățat!

Problema e alta! Curentul din casă mai e cum mai e, dar ăsta de scara blocului e cel mai rău, că-i la comun. Practic ăsta e curent la paușal, te trage mai tare pe tine chiar dacă un vecin merita să fie tras mai rău. E împărțit între toți, d-aia e bine să ai și contor de curent, să nu care cumva să te tragă unul mai tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.