Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Din mândra literatură heterosexuală a poporului român

Codrin Ștefănescu, un plimbac politic care acum o ia în numele PSD-ul (după PRM și PC), a declarat că nu-i de acord cu căsătoria între gay. Pentru că:

Făt-Frumos n-a scăpat un alt Făt-Frumos din ghearele Zmeului, ci pe Ileana Cosânzeana.

E bine de știut că PSD-ul încă trăiește în basme populare. Normal, doar e un partid condus de Jumătate De Om Călare Pe Jumătate De Iepure Șchiop.

Nici măcar nu m-am străduit...
Nici măcar nu m-am străduit…

Ce nu ne spune Codrin Ștefănescu e că literatura locală e plină cu dovezi de masculinitate și heterosexualitate tradițională românească. Dacă-mi este permis aș spune că-i chiar dacică.

În primul rând aș vrea să punctez că Făt-Frumos e periodic pe urmele Ileanei, ea fiind mereu furată/răpită de Zmeu.

Eu personal nu știu ce-i cu femeia asta, dar când ajungi mereu în turnul vreunui dubios e clar că problema e la tine. Schimbă anturajul, nu mai umbla prin tărâmuri mărginașe și spune-i tatălui să te întâmpine la poarta castelului când vii noaptea acasă, ruptă-n rochie de la prea multe shot-uri cu Zâna Măseluță și Setilă.

Oricum, dacă e să fim politically corecți, în basmele românești femeia e de multe ori incapabilă să facă ceva pentru ea, mereu în așteptarea vreunui papleacă dotat cu un cal jmecher, îndrăgostit de o femeie despre care nu știe mai nimic. Unde-i continuarea aia în care Făt-Frumos se ceartă cu Ileana, nu se mai înțeleg, își dau seama că nu se potrivesc? Făt se apucă de băutură, vine târziu acasă de la cârciuma castelului, îi trage două palme Ileanei și îi spune „fă, asta-i ciorbă pentru un prinț?”, la care Ileana răspunde cu lacrimi în ochi, imediat ce-și trimite copiii în altă cameră, „mi-ai mâncat zilele bețivule! Mai bine mă lăsai la Zmeu!”.

Și literature românească e plină de astfel de dovezi de masculinitate și normalitate sexuală.

Păi n-avem noi atâtea cărți cu și despre țărani care înșală, violează? Ba da, dar doar femei. N-avem noi o literature bazată pe handicapul emotional neaoș? Avem, dar e handicap traditional românesc și e heterosexual, da? Că așa țărani cum suntem noi, cu femeia tratată ca o chestie de care ții când faci sex și moșie, suntem heterosexuali creștini, da?

Codrin Ștefănescu e cu siguranță mândru de poporul român. Nici n-ai cum altfel. Doar Ion (n.n. Liviu Rebreanu) a fost un bărbat heterosexual care o iubea pe Florica, dar s-a însurat cu Ana pentru avere. Că apoi o coțăia și pe Florica e altă poveste. Important e că Ion nu s-a luat cu Mihai și n-a făcut scârbăvnicii emoționale cu un bărbat. Că și-a bătut joc de o femeie, asta e ok.

f7a3644d9ef0f4a08c916dd43e147844

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.