Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Țara mea mai produce un rahat. Și-s mândru de asta

De curând, deputații au hotărât ca în hipermarket-urile din România să avem căcălău produse românești. Politicienii au semnat cu sudoare și sânge ca pe tarabele din Carrefour, Kaufland, Auchan ș.a.m.d. să fie peste 51% produse românești.

Ce domnu Carrefour? Nu-ți convine? Păi bă, tu ești în România, care-i țara noastră bă! Dacă ai ceva împotrivă să-ți iei acareturile și să pleci în p*zda mă-tii! Ai dreacu, veniți toți să faceți profit pe spinarea noastră”. Ar spune unii.

Și evident că domnul Carrefour ar putea pleca. La fel și domnul Kaufland, doamna Auchan și verișorii Mega. Să plece toți. Ce, dacă statul n-a fost în stare să realizeze condiții optime de producție pentru români înseamnă că noi nu putem avea produse românești pe tarabe? E mai ușor să-i spui lui Carrefour să-și scoată caviarul de pe rafturi ca să pui pătrunjel de Giurgiu. Doar nu ești prost să stimuleze producția internă de… (ce vrei tu).

Ce dacă mulți ani au căzut fabricile, săpate de ploi, vânt și oameni săraci în căutare de cărămidă și fier. Acum doar nu ești prost, Statule, să faci fabrici în care să producem papuci. Mai bine-i punem pe străini să-și strângă papucii lor străini și să pună-n loc castraveți românești. Să se-ncalțe românul cu ce produce, nu cu ce are nevoie. Și consumatorul o să fie mândru că-n loc să-și bage piciorul într-un ciorap turcesc o să-și ruleze pe crac o gulie românească.

Avocado? Păi ce, noi suntem producători de avocado? Mânca bunica guacamole? Să vă luați prostiile din țara noastră și să puneți slană și piftie pe rafturi. Atâta facem, atâta vindem. Bunicii noștri n-au văzut kiwi în viața lor și au trăit până la 80 de ani cu post și carne la garniță.

Vedeți poza de mai sus?

Vă dați seama ce reprezintă ea? Este o plăcuță de înmatriculare. Una d-asta nouă cu RO sub semnul Uniunii Europene. Românul nostru, dârz și brav, a acoperit UE cu un sticker cu stema țării. Pentru că el e român. Și conduce un Merțan. Mă mir că n-a pus tricolorul și pe sigla Mercedes. Până la urmă o să vedeți că dacomanii aveau dreptate: ce nu-i românesc e  de rahat. Și ce-i bun la străini e furat de la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.