Noul trend internautic: poza la copită

6

Le știți pe duduițele alea cu unghii lucrate n-jpe ore la cosmetică? Unghii după care salivează mulți șoferi de TIR și au vise umede în care își penetrează timpanul scobind cerumenul cu așa o bijuterie pictată.

Unghii lungi de-ți vine să le bagi în pământ și să forezi până dai de încă 10 rezerve de petrol, să ajungă iar benzina 3 lei, cum era pe vremea când am luat eu carnetul de șofer.

Unghii ascuțite ca o lance, de-ți vine s-o apuci pe purtătoare de șale și s-o azvârli cu degetele înainte într-o tablă de darts.

Unghii late, stilul lopată, butucănoase și groase, perfecte pentru săpat sute de kilometri de autostrada suspendată.

mona

Și să nu uităm de unghiile pictate, opere demne de expus la muzeu. Sigur, SIGUR, ai și tu o prietenă pe Facebook/Instagram care și-a pozat podoabele cornoase. E foarte mândră de banii dați pe lucrare. Îmi și imaginez o manichiuristă asudată, aplecată cu o pensulă mica peste un șevalet cheratinos, încercând să facă ce n-a reușit da Vinci. Adevărul este că-s vizibil impresionat de picture pe unghii. Da picture domnule, nu floșcăială colorată. O „Gioconda” pe unghia mijlocie, „Cina cea de taină” înghesuită pe unghia degetului mic, sau „Urletul” pe inelar… pfuai, ești un Luvru ambulant femeie! Singura diferență e că-n tine nu pot intra anual 8 milioane de vizitatori, precum în celebrul muzeu din Paris. Sau…

Dar sunt și doamne și domnițe care se simt bine cu lucrări mai abstracte.

Ai fost la manichiuristă, ai dat câteva sute de lei pe trei dungi în trei culori, câteva strasuri și punctulețe? Păi evident că vrem să vedem asta! N-ai habar câți bărbați vor să-ți vadă unghiile. Asta ne excită, ești nebună? Eu nu deschid un film porno dacă actrița n-are minim un french (așa se zice, nu?). Ca să nu mai spun că dacă unghiile îi sunt lucrate în amănunt mă termin până să vină băiatul ăla cu pizza. Așa sunt eu, manuchiuristofil.

113646283_d9fb9ae60b_o

Acestea fiind zise, doamnelor și domnișoarelor, vă rog să nu vă opriți din pozat unghii. Suntem încântați de realizările voastre. Cât despre manichiuristele alea… acolo artă domnule! Să pictezi pe câțiva milimetri și să suporți, zilnic, discuții despre foști/actuali/vedete… Felicitările mele! Eu am o propunere pentru altarul viitoarei catedrale a Mântuirii Neamului: să-l dăm pe mâna unei echipe de manichiuriste. O să iasă ceva minunat!

P.S. – evident c-o să apară aia care o să-mi spună „George, ai vrea să nu ne îngrijim să avem jeg sub unghii?”. Pentru că da, în viață ai doar două variante: jeg sau strasuri.

Recomandări
6 Comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *