Numele meu este anxietate și am George Bonea.

#Fireațiaidracu

În timpul unui drum de 11 ore cu mașina, pe ruta Timișoara – București, am trecut prin toate stările vis-a-vis de alegeri. Cumva știam că o să câștige Firea, dar speram să nu fie la o diferență așa de mare.

42% e mult pentru o jurnalistă care nu s-a remarcat cu nimic, o politiciancă stearpă, dar o femeie mândră că are copii, marea ei realizare în viață fiind capacitatea de a naște pui vii. Spre deosebire de voi celelalte, proaste și ne-româncă, voi care nu faceți plozi. Bravo Firea!

Așa că-n apropiere de București, când mi-am dat seama că tineretul ăla usebist este exact cum îl anticipasem (cu gura mare, ori fără buletin de București), m-am liniștit. Mi-am spus că „aia e”. După 11 ore de discuții în care m-am convins din nou că suntem un popor de proști (proști, nu nebuni, că altfel aveam primari de la Partidul lui Vlad Țepeș), cred că cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla este să moară generația părinților noștri, noi și o mai mică parte din ce am reușit deja să murdărim cu felul nostru de a fi.

Cred că-n vreo 50 de ani o să putem aplica vreo reformă-n educație, societate, politică. Și asta nu din vreo trăire lăuntrico-națională, ci biciuți de celelalte state care se vor uita la noi precum la un frate ipohondru care nu vrea să iasă din cameră de frică să nu se îmbolnăvească de vreun virus străin.

Când PSD-ul câștigă tot în București îți dai seama că nu praful e problema în oraș. Nici traficul. Nici măcar cocalarul ăla care blochează o intersecție pentru că el are treabă „5 minute”. Suntem mai răi ca-n reclamele alea cu „n-ai cu cine domnule… niște țărani”. Că asta suntem. N-avem cultură politică, nu știm ce-i dreapta și ce-i stânga, n-avem memorie, uităm o hoție în 5 minute. Dar mai important, n-avem coloană. N-avem spiritul legii. Să votezi tu pușcăriași, unii care au câștigat mandatul după gratii? Asta-i ceva la care nici Caragiale nu se gândea.

Ăia din filmul Men in Black îți ștergeau memoria cu un dispozitiv cu blitz, fraierii nu știau că memoria se șterge ieftin cu o plasă cu făină.

Și boii ăia de la PNL. Parcă au vrut să câștige PSD-ul. Parcă s-au străduit să încurce pe toată lumea. Sper să fie colivă bună la înmormântarea lor. Măcar atâta să mai fie bun la partidul ăsta.

La următoarele alegeri mă aștept ca PSD-ul să câștige cu peste 50% și apoi o să ne așezăm liniștiți pe canapele, o să dăm drumul la TV pe „Un show păcătos” și-o să spunem „vai de mine, cum se poate așa ceva?”.

Viața merge mai departe. Pensionarii se vor plânge, profesorii vor protesta când vin alegerile, tinerii se vor aduna pe Facebook…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.