Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Unii-l îngroapă pe Spoitoru și tu alergi în vopsea?

Azi s-au întâmplat ceva evenimente importante. S-au adunat oameni să vadă cum e dus la groapă unul dintre cei mai influenți interlopi din istoria țării: Fane Spoitoru.

S-au adunat la căpătâiul lui televiziuni și pe site-uri „serioase” precum Realitatea TV sunt trei (3!) știri despre el. 3! Cu 3 mai mult decât orice alt subiect de maxim interes pentru specia asta. E și normal. Discutând astăzi alături de Claudiu despre oameni ne-am dat seama că pe unii nu-i poți scoate din hazna și basta. Poți să le dai mii de variante frumoase, culte, elevate, că ei tot la coliva de interlopi vor trage.

Ba chiar ne-am gândit la un experiment social: un politician cunoscut (Ponta, Băse, cine vreți voi) într-o zonă tranzitată de mii de oameni, strigând în gura mare „Băăă! Am furaaat!”. Reacții? „Măcar ai recunoscut”, „Și? Ai idee când apare iPhone 9?” sau „Cine ești?”.

Acestea fiind zise, trecem la următoarea…

Care-i faza cu The Color Run? Am văzut azi cupluri, familii, tineri, bătrâni, mergând prin oraș în tricouri desenate și cu medalii la gât. Deci? Care-i faza? O să-mi spuneți că e fun, că e un festival, un happening, o chestie cool. Și eu, pragmatic și enervant ca întotdeauna o să spun din nou: de ce?

De ce aș da între 100 și 200 de lei ca să alerg 5 km și să fiu împroșcat cu vopsea? „Băi Bonea, e vorba de experiență! E un vibe mișto! Ești very anti-social!”. A, deci e din nou vorba despre apartenența la un grup nu? Pentru că altfel pot să îmi pun și eu un tricou pe mine, să alerg 5 km, și la final să-mi iau 5 găleți de vopsea și să mi le vărs în cap. Nu cred că-i ceva mai nebunesc de atât.

Ce pare The Color Run văzut de pe margine? Un alt eveniment gândit să-i facă pe oameni să creadă că aparțin unui grup/o mișcare cool. Implică muzică, sport și culori, ce nu-i bine? Nu-i nimic rău, asta-i clar, dar DE CE? „Știi, nu totul trebuie să aibă o logică!”. Bă, ba da. Chiar da. Care-i raționamentul din spatele ilogicului? Care-i rostul și sensul ilogicului?

E un eveniment comercial? Că dacă da, atunci e ok. Dai 100 de lei pentru fun + fugă. Dar nu-mi vinde rahat învelit în emoție că nu merge.

Promovăm mișcarea”. Foarte bine. Mulți o fac. Promovează mișcarea fără să ceri bani (mulți) de la participanți când ai un purcoi de sponsori plini de bani. „Da, dar noi donăm din bani”. Ahaaa, deci revenim la aceeași veche discuție prin care avem platforma X, capabilă să doneze bani, dar n-o face pentru că are nevoie de oameni care să le valideze intenția și oameni au nevoie de un ceva, premiu, acțiune, grup, spune-i cum vrei, care să le valideze buna intenție.

În concluzie, a murit un interlop și-am alergat prin culori. Viața merge mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.