Georgeisme
Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Pupa-ți-ai chipul, frumoaso (poveste adevărată)

N-am vrut să pun în titlu faptul că-i „poveste adevărată”. Cred că e clar pentru toți că peste 99% din lucrurile pe care le postez sunt întâmplări reale. Dar ce urmează să vă relatez a reușit să-mi schimbe, din nou, percepția despre oameni. Și oamenii-s bolnavi. Am dat spoiler? Scuze...

Vă mai amintiți cea mai recentă știre cu președintele-dictator din Zimbabwe, Robert Mugabe?

De curând bătrânul nebun a reușit performanța de a se închina la propriul chip. În timpul unei procesiuni a trecut prin fața unui tablou cu mecla lui și-a făcut o reverență. Bine, există și o scuză. Senilul Mugabe are 92 de ani, cu 92 mai mulți decât își dorește orice om întreg la minte. La 92 de ani dacă vezi un bărbat solemn într-un tablou probabil ai impresia că-i șeful tău. Cu toate că Mugabe nu pare să creadă în cineva mai șef ca el. Eu am încercat să-i găsesc o scuză….

Cu toate astea, nu trebuie să mergi până-n sud-est-ul Africii ca să întâlnești un narcisist nebun. Știu eu, din surse sigure, că undeva prin România avem o tânără Mugabe. Din motive destul de logice nu vă pot bucura ochii cu fotografia la care mă uit eu acum, sursa mea de inspirație, dar dacă ne întâlnim vreodată la o bere vă arăt dovada.

Să spunem că prin Ploiești… sau Pitești… (încerc să vă induc în eroare) există o tânără care și-a dorit pe pereții dormitorului cele mai bune selfie-uri de pe Instagram. Probabil s-a uitat la emisiuni despre cum să-ți decorezi apartamentul în anii ’80 și-a spus că tapetul e o idee foarte bună. Dar nu-i o țărancă proastă care-și pune tapet cu peisaje. Ea e o țărancă proastă care-și pune tapet cu fața ei pe pereți. Trebuie să recunoașteți că-i un alt nivel.

Dacă nu vă miră nimic până aici sunt hotărât să plusez…

Când am auzit povestea am crezut că vorbim de o puștoaică de 16 ani. O răsfățată, prințesă de baștan, etc. Greșit. Are peste 25 de ani. E mare. E femeie deja. Deci o femeie și-a pus fățăul pe pereți.

În continuare nimic?

Plusez! Pozele de pe Instagram sunt frumoase. Rectific: în poze e frumoasă. Nu știu ce filtru a pus, câte kilograme de machiaj, dar dacă-i cunoști pereții și apoi dai de varianta reală o să spui că-i o femeie cu o pasiune ciudată pentru instagramul altei femei. Sunt diferite. N-are a face realitatea cu peretele. Pe zid e vedetă, pe viu e flașnetă. Ă, bolnăvioară? Nu-mi spune termeni psiho. Nu-mi pasă. „Cucu” e de ajuns.

Mai vrei?

Mai știu că tânăra lucrează într-un mediu plin de copii. Profesează, sau ceva. Ce mai zici de asta?

Eu știu că nu-i bine să judeci oamenii după port, dar cred că-i bine să-i analizezi după ce-și pun pe pereți. Că-i poza lui Hitler, poster cu Andreea Bănică, ori cele mai bune selfie-uri de pe Instagram, ăștia-s oamenii pe care e bine să-i eviți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.