Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Mesaj pentru genul „ăla” de patroni/boși/bijnissmeni

Nu doar că aștept să văd ce se mai aude despre victimele din spitale, dar sunt cu o ureche și la viitorul ce-l așteaptă pe patronul coșmeliei. Din câte am înțeles a spus că se declară nevinovat pentru organizarea și mentenanța clubului. Probabil din partea lui era ok să pună și cofraje de ouă pe pereți, ieftin să fie.
Important este să știm că n-o să primească nimeni nimic cu executare. De asta sunt destul de convins până-n acest moment. Se vor da amenzi colosale, despăgubiri, declarații, donații, dar puțină răcoare nu văd să se facă după atâta înfierbânțeală.
Un subiect despre care s-a scris prea puțin până acum este că printre morți se află și o doamnă femeie de serviciu. Mamă a cinci (5) copii. Angajată la negru. Probabil o femeie căreia i se spunea „doamna”, „tanti” sau „mami”. Că așa li se mai spun doamnelor trecute de prima tinerețe în anturajele tinere. Știu că am avut și eu multe „tăntici” pe unde am lucrat. Repet: angajată la negru. Probabil ca mulți alții din Colectiv. Și d-asta îmi este o scârbă de unii patroni și antreprenori din România. Efectiv scârbă.

Sunt d-ăștia care la interviu, vezi dom`le, îți dau alternative: contract, sau la negru cu 2-300 de lei în plus. Cică pentru binele tău. O fac pentru ei.

Sunt d-ăștia care cred că-ți fac un bine suprem prin faptul că nu-ți plătesc Sănătatea, dar te jicnesc cu un bonus de 50 de lei la salariu.
Sunt d-ăștia care îți bagă pe gât despre cum îi cocoșează pe ei statul cu taxe, dar „de ce să-i dau statului când pot să-ți dau ție, nu?”.
D-ăștia care te fac să uiți că peste 20-30 de ani vei avea o pensie de toată jena pentru că ei te-au tratat ca pe un sclav pe o plantație modernă.
D-ăștia care dacă-ți fac un contract îți trec pe el o sumă derizorie, utilizând unul sau mai multe tertipuri de mai sus.
D-ăștia care te joacă pe degete când te prind vulnerabil și îți flutură postul pe la nas.
D-ăștia care n-au fost în viața lor pe la un psiholog, sunt niște sociopați ordinari și se cred perfecți în bula lor, deasupra plebei.

D-ăștia care sfidează din spatele geamurilor securizate, siguri pe ei că gloata n-o să se revolte niciodată pentru că gloata are nevoie de pâine, apă, chirie și smartphone.

D-ăștia care n-au în CV nici măcar un curs de management și-și conduc echipa și afacerea ca pe un un cal răpciugos.
D-ăștia care te tratează de parcă te-nvață ei cu e viața.
D-ăștia sunt sătul și le doresc faliment și autobuze aglomerate cu transpirați când se vor duce să-mpartă pliante.

Oameni buni, nu mai suportați abuzul ăsta. Nu-i normal și nici sănătos. Pentru suta aia de lei în plus pe care o primești azi îți crești șansele să mori de stres/cancer/inimă rea. Și nu doar asta, dar viitorul e cu atât mai incert, pentru tine și copiii tăi.

N-ai idee, angajatule la negru, cât de plăcut este să lucrezi într-un loc unde angajatorul te respectă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.