Numele meu este anxietate și am George Bonea.

Mulțumesc profesorilor care au lăsat România repetentă

Acum ceva timp am scris în Adevărul despre o fostă profesoară de liceu care promova elevii în funcție de greutatea cadoului și mi-au sărit în cap mulți că m-am trezit târziu.

Ce să-i fac?

Ceilalți profesori erau “complici” tăcuți și retrași, („lăsați copii, mai are 1-2 ani și iese la pensie”) iar pe vremea mea nu aveau toți smartphone să filmeze abuzurile din clasă. Între timp situația s-a schimbat…

Am văzut știrea cu fiica fostului președinte de Consiliu Județean din Mehedinți. Zgâtia cu rășini a trișat jenant la Bacalaureat și-a început să-l lovească și pe polițistul venit să constate neregula. Doar e fată de boss, ce cuticulele ei. Cred că deja știm cum se va soluționa. Fata va promova la sesiunea din toamnă (cu toate că trebuie să stea două ture pe bară pentru fraudă), o să intre la facultate-n București/străinătate și în vreo 10 ani o să ajungă șefă prin cine știe ce firmă sau instituție de stat. Cam ăsta-i cursul mitocanilor în natură.

Și acum ce vreți?

S-o jignesc pe ea? Să-i spun că e prostă (crescută)? Păi e vina părinților. Și părinților ce să le spun? Că și tăticul ei e cercetat pentru n-jpe mizerii. Deci hoția pare ereditară-n familia Duicu. Dar cred că știu cine-i responsabil…

O să mă-ntorc tot în anii de liceu. Vă mai amintiți de prostul clasei? Nu retrasul clasei, nu timidul clasei, ci PROSTUL! Ăla care la ora de Geografie căuta România prin America de Sud, care la Istorie nu știa nici măcar în ce secol suntem și care tocea turbat pentru un 5. Ăla. Despre el vorbesc. Vedeți voi, există profesori care au îngăduit ca astfel de specimene să promoveze. Profesori care au văzut școala ca pe o instituție comunistă menită să scoată “elevi cu diplomă” la hectar.

prof 1

Eu îi înțeleg că-s omenoși și le e milă de gloabe, dar dacă vezi că Pulescu nu-i bun de școală și pe deasupra se comportă și ca o gorilă, de ce-mi belești mie viitorul și ție pensia? De ce trebuie să mă gândesc temător că Pulescu va termina liceul cu 6-7, va face o facultate cine-știe-cum și-o să-mi ajungă vreodată șef, ori va conduce alți nefericiți?

Și eu am vorbit de un Pulescu de 6-7.

De obicei sunt cei săraci. Există și versiunea Pulescu Lux, când părinții au bani și mâzga de copil mai primește și un 8-9, poate chiar 10. Pentru că da, probabil mezina Duicu din Mehedinți e foarte bună la învățătură. Bag mâna-n foc! Toți profesorii vor spune că-i cuminte și de 10. Așa-s majoritatea Puleștilor. Doar că-ți trebuie un examen de Bacalaureat să-ți dai seama că Prințesa Duicu e doar un memorator bun. Dacă e asta.

Foarte bine, sunteți îngăduitori și vreți să nu stricați tinerețea unor tinere “speranțe”. Dar poate că tinerele “speranțe” pe care le zugrăviți în elevi cât de cât sunt de fapt niște geniali strungari, controlori de autobuz și șoferi de TIR. Care din vina voastră se frustrează că au diplome și nu-i ajută la nimic.

Da, sistemul e belit, dar și îngăduința profesorilor a devalorizat diploma școlară.

prof 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.
Nu mai bine te abonezi și-ți trimit eu un newsletter frumos din când în când? O să-ți placă.